Mainos

Mitä tapahtuisi, jos Suomi yhtäkkiä pimenisi? "Olemme yksi sähköriippuvaisimmista maista – hyvä, että pieniä häiriötilanteita tulee"

1:02:55

SuomiAreenassa käytiin tänään kovaa keskustelua muun muassa kyberhyökkäyksistä ja siitä, jos vastaavanlainen hyökkäys tapahtuisi Suomen kamaralla.

Keskustelussa mukana ollut kyberturvallisuuden professori Jarno Limnell antoi mielenkiintoisia näkökulmia kyberhyökkäyksiin liittyen ja kertoi, että Suomesta puuttuu kyberturvallisuuden strateginen johtaminen.

– Saatetaan joutua tilanteeseen, että joku päättää, mikä osa Suomea saa sähköä sillä hetkellä ja mikä ei. Tämä on sellainen asia, minkä itse toivoisin laitettavan nopeasti kuntoon.

Limnell myös mainitsee keskustelussa Suomen olevan yksi sähköriippuvaisimmista maista.

– Meillä on Suomessa trendinä tällä hetkellä, että kaikki mitä voidaan digitalisoida, myös digitalisoitaan. Tietysti ihan maantieteellinen sijainti, on sitten kuuma tai kylmempi, edellyttää sähköä.

Limnellin mukaan suomalaiset ovat myös tottuneet siihen, että sähköä on aina saatavilla. 

– Turvallisuudesta kun puhutaan, meillä tuskin koskaan tulee olemaan täydellistä turvallisuutta. Ihan hyvä, että pieniä häiriö- ja poikkeustilanteita tulee. Näin pystytään pitämään yllä se tietous ja valmius.

Vuoden 2018 SuomiAreena kuvina - galleria päivittyy jatkuvasti: 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja