Mainos

Mitä tapahtui kohtalokkailla Tinder-treffeillä? Nainen putosi 14. kerroksen parvekkeelta ja kuoli

Australiassa on käsitelty oikeudessa erikoista kuolemantapausta, joka sattui Tinder-treffien päätteeksi vuonna 2014. Käsittely on saanut varsinkin Australiassa suuren mediahuomion.

Nainen putosi kerrostalon 14. kerroksen parvekkeelta ja kuoli. 

Tapauksesta on uutisoinut muun muassa Huffington Post,Courier Mail ja BBC verkkosivuillaan

26-vuotias Warriena Wright oli tavannut muutaman vuoden vanhemman Gable Tosteen ensimmäisen kerran kasvotusten iltana, jolloin hän kuoli. Pariskunta oli aiemmin viestitellyt deittipalvelu Tinderin kautta. Kohtalokkaan illan aikana oli harrastettu seksiä ja juotu runsaasti alkoholia.

Mies kiistää syyllisyytensä

Oikeudessa kuultiin illan kulusta erilaisia näkemyksiä.

Gable Tostee kiistää syyllisyytensä murhaan vedoten siihen, että ei ole todisteita eikä edes epäilyjä, että hän olisi tönäissyt naista. Pikemminkin on epäilty, että nainen yritti kiivetä itse alas parvekkeelta.

Syyttäjän mukaan taas Wright oli kokenut, ettei hänellä ollut muuta keinoa paeta asunnosta, kuin kiivetä parvekkeen kautta alas.

Syyttäjä niin ikään katsoo, että Tostee oli hermostunut Wrightin puheista ja käytöksestä. Tästä suivaantuneena miehen uskotaan kuristaneen ja pitäneen kiinni naisesta ennen kuin lukitsi hänet parvekkeelle.

Äänitallenne todisteena

Puolustuksen mukaan teon kuvaus ei sovi murhan tai tapon tunnusmerkkeihin. Puolustuksen mukaan nainen oli käyttäytynyt agressiivisesti miestä kohtaan.

Todisteeksi tästä puolustus esitti äänitallenteen, jossa Wright uhkaa murtaa miehen leuan. 

Samaisella tallenteella mies kutsuu naista "helvetin psykoksi" ja lopussa naisen kuullaan huutavan "päästä minut menemään".

Muun muassa BBC on julkaissut litteroituna osia tallenteen keskustelusta verkkosivuillaan. Äänitallenteelta litteroidusta tekstistä käy ilmi treffikumppaneiden kiivas sanailu:

– Voisinkin (päästää sinut menemään) mutta olet ollut paha tyttö.

– Olet onnekas, etten ole jo heittänyt sinua alas parvekkeelta, minun ei olisi pitänyt antaa sinun juoda niin paljon, miehen kuullaan sanovan.

– Vien sinut samantien ulos tästä asunnosta, etkä ota mitään mukaan. Jos yrität jotain, lyön sinua, mies jatkaa.

Tämän jälkeen kuuluu, kuinka nainen huutaa "Ei" ja toistaa "päästä minut nyt vain kotiin", sitten kuuluu kirkumista ja nainen putoaa.

Naapurien todistuksissa eroa

Tapauksen tutkinnan aikana poliisi on lavastanut tilanteen uudelleen. Oikeudessa on esitelty myös selfie-kuvia, joita nainen ja mies oli ottanut iltana, jolloin nainen putosi kuolemaan.

Oikeudessa on kuultu myös naapuria, joka sanoo nähneensä, kuinka neiti Wright yrittää kiivetä parvekkeen kaiteen yli. Naapuri oli sanonut naiselle, että hän ei pääsisi parvekkeen kautta pois ja kehotti naista perääntymään.

Toinen naapuri puolestaan todisti aamuyöstä kovia tappelun ääniä ja huonekalujen heittelyä. Hän sanoi nähneensä ikkunastaan, kuinka nainen roikkuu Tosteen parvekkeelta. Sitten nainen putoaa ja kuuluu huutoa.

Mikäli Tostee todetaan syylliseksi Wrightin murhaan, hän voi saada elinkautisen vankeustuomion.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.