Mitä sinusta löytyy internetistä? Korjaa tietosi heti

Tiedätkö, mitä sinusta löytyy Googlen avulla? Jos et ole vielä sitä tehnyt, niin nyt on korkea aika digitaalisen imagon puhdistamiselle.

Lasten opastaminen oikeanlaiseen internetin käyttöön on nyt tärkeämpää kuin koskaan, sillä omalla internethistorialla voi olla suurikin vaikutus tulevaisuudessa. On tärkeä ymmärtää, että internet on kuin digitaalinen ansioluettelo, niin aikuiselle kuin lapsellekin. Sieltä löytyy paljon positiivistakin tietoa, mutta ennen kaikkea se paljastaa virheet.

Jos olet ikinä ilmaissut internetissä mielipiteitäsi, kertonut huonoja vitsejä tai osoittanut olevasi kova alkoholinkäyttäjä, nämä tiedot voivat vuosienkin jälkeen löytyä hakukoneista ja sitä kautta vaikuttaa työllistymismahdollisuuksiisi. Kuulutko hauskaan, mutta negatiivisen nimiseen ryhmään, joka löytyy nimesi googlettamalla ensimmäisenä hakukoneelta? Näkyvätkö sosiaalisessa mediassa julkaisemasi valokuvasi myös Googlen kuvahaussa?

Puhdista digitaalinen imagosi

1. Poista ikäviä kuvia, ja pyydä kavereitasi poistamaan kuvia omilta sivuiltaan.
2. Hanki käyttäjätilit omalla tai ainakin asiallisella nimellä. Älä käytä hölmöjä nimiä.
3. Vanhempien tulee googlettaa lastensa nimiä, ja katsoa mitä internetistä tulee esiin. Jos jotakin erityistä esiintyy, asiaan tulee reagoida ja keskustella lapsen kanssa.
4. Päivitä omat ja erityisesti lastesi käyttäjäprofiilit ja mieti tarkkaan, mitä kaikkea tietoa haluat itsestäsi jakaa. Lapsen tiedot on hyvä päivittää niin, ettei hänen profiilinsa näy esimerkiksi hakukoneissa.
5. Poista kaikki mahdolliset vanhat profiilit tai blogit, ja pidä huoli siitä, että tiedät minkälaisiin yhteisöihin kuulut internetissä.

Kun tiedot ovat yksityisiä ja suojattu yksityisasetuksin, niihin ei myöskään voi kajota helposti, eivätkä ne löydy muilta hakukoneilta.

Yhdysvalloissa toimitaan jo

ABC News kertoo, että Yhdysvalloissa toimii jo yritys, joka toimii työnhakijoiden sosiaalisen median taustatietojen tarkastajana. Jos yritys saa selville negatiivista tietoa työnhakijasta, annetaan hakijalle viisi päivää aikaa kyseenalaistaa ja oikaista tieto.

MTV3/Helmi

Lähde: ABCNews.go.com

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat