Mainos

Mitä saa lipsahtaa lakanaan?

Jaahas, nyt on viety vaimolta parhaat lakanat, kirjoiteltu niihin hauska iskulause ja sitten ollaankin valmiita MM-kisoihin? No, ei välttämättä. Hallilla saattaa nimittäin tulla yllätys eteen, sillä MM-katsomoihin ei voi viedä ihan mitä tahansa.

Myös kannustuslakanoita sitovat tietyt säännöt.

– Kannustuslakanat ovat sallittuja, mikäli ne ovat pienempiä kuin metri kertaa metri ja paloturvallisia, kertoo MM-kisojen turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen.

Sääntöä ei noudateta kuitenkaan hampaat irvessä, vaan tätä isommankin kannustuslakanan saattaa halliin saada.

– Tällöin katsotaan ihmisten kanssa ovella mikä on soveliasta. Sellainen yleisohjeistus on isommista kannustuslakanoista, että ihmiset ymmärtäisivät, ettei niillä aiheuttaisi mielipahaa takana olijoille. Että sitä ei sitten liehuteta siellä koko peliä naaman edessä, eikä kiinnitellä Areenan katsomoihin.

Myöskään ihan mitä tahansa ei lakanaansa voi kirjoitella.

– Sisällöllisesti me halutaan pitää MM-kisat hyvähenkisenä, hyvällä fiiliksellä olevana tapahtumana. Poliittiset, herjaavat tai loukkaavat lakanat eivät ole sallittuja täällä. Jos semmoisia tuolta löytyy, niin niihin me puututaan. Varsinaista sensuuria emme harrasta, mutta hyvä maku pitää säilyttää.

Ketosen mukaan tämän vuoden MM-kisoissa ei ole kuitenkaan jouduttu kannustuslakanoihin puuttumaan.

– Ei ole ainakaan minun korviini kantautunut mitään sellaista.

Myöskään erityisempiä järjestyshäiriöitä ei ole näissä kisoissa nähty. Ketosen mukaan MM-kisakatsomossa pärjää maalaisjärkeä käyttämällä. Ei-toivottua toimintaa ei kuitenkaan katsota Areenalla läpi sormien.

– Jääkiekkokatsomoon kuuluu tietyt asiat, kuten se, että siellä on ääntä. Mutta jos se muuttuu selvästi häiriköinniksi, huudetaan päämäärättömästi tai rivouksia ja törkeyksiä, niin kyllä siitä joutuu pois.

Pääasiassa Ketosella on kuitenkin vain hyvää sanottavaa jääkiekkofaneista.

– Nämä kisat on alkaneet tosi fiksusti. Perinteisesti nämä MM-kisat jääkiekossa on tavallisten ihmisten, perheiden ja hyvin käyttäytyvien ihmisten tapahtuma. Tietenkin tämä alkoholi tuo sitten omat ongelmansa, niin kuin missä tahansa, mutta se ei liity varsinaisesti jääkiekkoon tai fanikulttuuriin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.