Mitä ruokaa heitetään eniten roskiin?

Kodeista heitetään joka vuosi miljoonia kiloja ruokaa roskiin. Joukossa on etenkin nopesti pilaantuvaa tuoretavaraa ja ruoanlaitosta ja ruokailusta yli jäänyttä ruokaa.

– Kotitalouksissa jää kaikkein eniten lautastähteitä. Suuria eriä löytyy esimerkiksi vihanneksista, kertoo Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n tutkimuspäällikkö Juha-Matti Katajajuuri.

MTT:n tutkimuksen mukaan eniten roskiin päätyy juuri vihanneksia. Tähän joukkoon lasketaan mukaan peruna. Seuravaaksi eniten pois heitetään kotiruokaa ja maitotuotteita.

Ruokahävikki tuoteryhmittäin

1.Vihannekset ja peruna

2.Kotiruoka

3.Maitotuotteet

4.Leipä ja viljatuotteet

5.Hedelmät ja marjat

Nelossijalla listalla on leipä ja viljatuotteet ja viidentenä hedelmät sekä marjat.

Sen sijaan lihaa, kalaa ja kananmunia heitettiin pois vähemmän. Samaa pätee valmisruokiin.

MTT:n arvion mukaan Suomen kotitalouksista heitetään pois 120 -160 miljoonaa kiloa ruokaa vuosittain. Suurin ruokahävikki syntyy nimenomaan kodeissa.

MTT:n tällä viikolla julkaiseman tutkimusken mukaan Suomessa päätyy vuosittain roskikseen kaikkiaan 400 miljoonaa kiloa syöntikelpoista ruokaa. Tämä on 75 kiloa jokaista suomalaista kohden.

Lue myös:

    Uusimmat