Mainos

Mitä likka? Sisustuksessa näkyvät nyt tekstit ja murteet

Maison, Home tai Carpe diem – kukapa ei olisi nähnyt näitä tekstejä kotien seinillä ja esineissä? Teksteillä sisustaminen on trendikästä. Myös suomenkieliset tekstit näkyvät entistä enemmän sisustuskauppojen hyllyillä ja seuraavaksi tulevat raikkaat murteet!

Tekstit ja näyttävät printit ovat näkyneet sisustuksessa jo pitkään, mutta vihdoin myös kotoisat murteemme pääsevät koristamaan koteja.

Suomen kielessä on murteita enemmän kuin monessa muussa kielessä, ja niissä piilee uskomaton sanaston rikkaus ja ilmaisuvoima. Kotimurre on kuin huolettoman lapsuuden kesäpäivä ja leijaileva pullantuoksu sunnuntaivieraiden kahvipöytätarinoinnin yllä.

Murre on kaunista ja kodikasta. Kotimurre on osa minuuttamme, ja koti on persoonallisuutemme jatkumo. Kodikas, hyväntuulinen kansankieli voisi näkyä ja kuulua enemmänkin suomalaisissa kodeissa. Ensimmäisten kotimaisten murresisustustekstien tuottaja on Fiinariina, joka on valmistanut 2010 alkaen kierrätysmateriaaleista seinäkylttejä, naulakkoja ja sisustuspussukoita maustettuna hersyvällä lounaismurteella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.