Mainos

Mitä kuuluu raa'assa lehtikuvassa esiintyneelle naiselle?

Raaka kuva afganistanilaisnaisesta voitti pääpalkinnon kansainvälisessä lehtikuvakilpailussa. Kuvassa oli tuolloin 18-vuotias Bibi Aisha. Aisha oli jättänyt aviomiehensä perheväkivallan takia, ja tästä syystä taleban-komentaja määräsi hänen miehensä sitomaan hänet ja sukulaisensa silpomaan hänen nenänsä ja korvansa.

Vuosi tapahtumien jälkeen afganistanilaispoliisi on pidättänyt yhden sukulaisista oletettavasti syyllisenä tapahtumiin.

The Daily Beast -lehden mukaan poliisi on pidättänyt Aishan apen. Aishan aviomiestä ja veljeä etsitään yhä.

Afgaaninaisten liiton johtaja Manizha Naderi iloitsee pidätyksestä. Hänen mukaansa pidätys on voitto paitsi Aishalle, mutta myös monelle muulle perheväkivallan uhrille.

Aisha ei ole vielä valmis plastiikkakirurgiaan

Aisha on yhä tänä päivänäkin pelokas. Hän asuu tällä hetkellä Yhdysvalloissa. Häntä siellä hoitaneet lääkärit ovat kieltäytyneet vielä tekemästä korjaavia kirurgisia toimenpiteitä. Sen sijaan Aisha toisinaan pitää pikkutarkasti rakennettua tekonenää.

Vaikka Aisha ei ole vielä valmis pitkiin toimenpiteisiin, hän on muuten ahkera. Hän opiskelee englantia, käyttää internetiä, puhuu kännykkään ja kirjoittaa tekstiviestejä. Toisinaan hän saa tosin kohtauksia, jolloin hän kiskoo hiuksiaan tai vetäytyy kuoreensa.

Ennen saapumistaan Yhdysvaltoihin hän vietti yhdeksän kuukautta naisten suojatalossa Kabulissa. Suojatalo vastusti hänen lähettämistään Yhdysvaltoihin liian aikaisin. Hän on tällä hetkellä USA:n itärannikolla afgaaninaisten järjestön suojissa.

– Häntä on kohdeltu niin järkyttävällä tavalla, minkä vuoksi on ihmeellistä, että hän on näinkin leikkisä ja iloinen, häntä hoitaneesta järjestöstä kerrotaan.

Vuonna 2008 julkaistun raportin mukaan jopa 87 prosenttia afganistanilaisnaisista on kokenut fyysistä, seksuaalista tai henkistä väkivaltaa tai on ollut pakotetussa avioliitossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.