Mainos

Mitä jos kaikki osoittaisivat laserilla Kuuhun yhtä aikaa?

Hypoteettisiin kysymyksiin erikoistunut What if -sivusto leikittelee erikoisella ajatuksella. Jos kaikki Maan asukkaat osoittaisivat laserosoittimilla yhtä aikaa Kuuhun, niin muuttaisiko se väriään?

Kysymys muuttuu välittömästi monimutkaiseksi, sillä Kuu ei näy kaikille Maan asukkaille samanaikaisesti. Lisäksi Kuun kirkkaudessa on eroja Kuun eri vaiheiden välillä.

Sivustolla pohditaan, että testi pitäisi suorittaa silloin, kun Kuu on optimaalisesti näkyvillä maan tiheästi asutuille alueille. Lisäksi testi kannattaisi suorittaa siten, että osa Kuun pinnasta on pimennossa, jotta lasereiden vaikutusta pystyy tarkkailemaan paremmin.

Kaikki ihmiset pistävät laserit päälle, mitä tapahtuu?

Eli jos kaikki ihmiset osoittaisivat samaan aikaan tavallisilla laserosoittimilla Kuun pimeään osaan, niin mitä tapahtuisi? What if -sivuston mukaan ei yhtään mitään, sillä laserosoittimien valo on Kuuhun osuessaan levinnyt jo erittäin laajalle alueelle. Edes miljardien laserosoittimien teho ei riitä näkyvän muutoksen saamiseksi.

Entäpä jos kaikille annetaankin tehokas 1-watin laser, jonka voimalla saa paperinkin syttymään tuleen? Tämäkin tulos on masentava: Vaikka kaikki tähtäisivät tarkasti samaan kohtaan Kuussa laserilla, niin pintaa saataisiin valaistua korkeintaan muutaman luksin verran. Tämä on mitätöntä, sillä Aurinko valaisee Kuun pintaa 130 000 luksin voimakkuudella.

Näkyviä tuloksia Kuun valaisemisessa alettaisiin saada siinä vaiheessa, jos kaikkien käyttöön annettaisiin samanlaiset valonheittimet kuin Las Vegasin Luxor-hotellissa ja säteet saataisiin keskitettyä linssien avulla tehokkaasti Kuun pinnalle.

Kuun pinnan valaisemiseksi auringon teholla kaikille tarvitsisi antaa asevoimien kehittämä megawatin laser, joka on suunniteltu ampumaan mm. ohjuksia alas.

Kuu hehkumaan kuin Aurinko?

Entäpä jos Kuu haluttaisiin saada loistamaan yhtä kirkkaasti kuin itse Aurinko? What if -sivuston laskelmien mukaan tähän tarvittaisiin 50 biljoonaa megawatin laseria. Valaisu onnistuisi kahden minuutin ajan, jonka jälkeen maapallon öljyvarat olisi käytetty loppuun tarvittavan energian tuottamiseksi.

Sivusto ei kuitenkaan tyydy tähänkään, vaan etenee pohdinnassaan vieläkin pitemmälle. Mitä jos kaikille annettaisiin sellaiset 500 terawatin laserit, kuin mitä fuusioreaktioita tutkivassa National Ignition Facilityssa on käytössä? Jos kyseiset terawattiluokan laserit saataisiin tuottamaan jatkuvaa energiaa ja kaikki käyttäisivät näitä lasereita samaan aikaan, niin maapallon ilmakehä muuttuisi plasmaksi. Samalla kaikki maan asukkaat kuolisivat välittömästi.

Vaikka nämä tappoluokan säteet pääsisivätkin maan ilmakehästä Kuun pinnalle, niin kuu loistaisi takaisin maahan 4000 kertaa kirkkaampana kuin Aurinko. Vuodessa Kuu olisi kiehuttanut maan valtameret olemattomiin.

Kuun pinta alkaisi puolestaan toimia eräänlaisena rakettimoottorina, jonka myötä se suistuisi pois radaltaan. Ennen pitkää planeetallamme ei siis enää olisi kuuta, jota voisimme valaista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.