Mitä ihmettä SM-liigan sensaatiojoukkue KooKoolle oikein tapahtui? Petteri Sihvonen: taustalla yksi iso tekijä

Jääkiekon SM-liigassa KooKoo oli viime kauden iso sensaatiojoukkue. Uuden päävalmentajansa Jussi Ahokkaan johdolla KooKoo lähti kevääseen yhtenä isona mestarisuosikkina. Tuoreeltaan KooKoo on ajautunut peräti kuuden ottelun mittaiseen tappioputkeen. Missä mättää? MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen löytää taustalta yhden selittävän tekijän.

KooKoon kaikki kuusi tuoretta tappiota ovat tulleet maalin eroilla. Pienet marginaalit ovat kääntyneet jatkuvalla syötöllä vastustajien eduksi.

Petteri Sihvosen mukaan tappioiden syyt eivät ole pelillisellä puolella, vaan siinä, millaisia työkaluja Ahokkaalla on käytössään.

– Jos vertaa viime kauteen, jolloin KooKoolla oli kaksi nyrkkiä, jotka pystyivät pyörittämään ylivoimaa ja tekemään ratkaisuja, niin nyt siellä ollaan Ahti Oksasen porukan varassa. Pelaajamateriaali on heikentynyt huomattavalla tavalla, Sihvonen miettii Liigaviikko-ohjelmassa.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla. Liigaviikko käsitteli KooKoon tilanteen lisäksi Jukureiden sekasortoa ja ennakoi perjantain Satakunnan derbyä.

Lue myös:

    Uusimmat