Mainos

Mitä ihmettä? Sloveniassa sattunut traktorionnettomuus vaikuttaa moottoripyörien vakuutusmaksuihin Suomessa

Suomalaiset moottoripyöräilijät ovat viime aikoina taistelleet useaan otteeseen rekisteröimättömien moottoripyörien nousevia vakuutusmaksuja vastaan. Yllättävää kyllä, maksuihin vaikuttaa myös Sloveniassa tapahtunut traktorionnettomuus.

Moottoripyörien vakuutusmaksuihin vaikuttaa ”Vnuk case” -nimellä tunnettava oikeustapaus ja sen seuraukset, vaikka kyseisellä tapauksella ei ole mitään tekemistä moottoripyörien kanssa.

Kyseessä on Sloveniassa sattunut onnettomuus, jossa maatilalla ohikulkeneen traktorin peräkärry osui tikkailla olleeseen Damijan Vnukiin ja pudotti tämän maahan, jolloin mies loukkaantui. Onnettomuus tapahtui muulta liikenteellä suljetulla alueella.

Slovenian lainsäädännön mukaan kyse ei ollut liikennevakuutuksesta korvattavasta vahingosta. Euroopan unionin tuomioistuin kuitenkin päätti vuonna 2014, että herra Vnukilla on oikeus korvaukseen traktorin liikennevakuutuksesta.

Tapaus on vaikuttanut myös siihen, että tänä vuonna voimaantulleeseen uuteen liikennevakuutuslakiin ei saatu muutoksia moottoriurheilussa käytettävien ajoneuvojen vakuuttamisvelvollisuuden suhteen. 

– Hyvin sujunut yhteistyö asiaa valmistelleen sosiaali- ja terveysministeriön kanssa tökkäsi ”Vnuk caseen” ja palautti kaikki lähtöruutuun. Teemme kuitenkin läheistä yhteistyötä myös Euroopan muiden maiden kanssa, jotta rekisteröimättömien moottoripyörien vakuutushintoihin saataisiin järkevä päätös, toteaa Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

Lähde: Moottoriurheilu.tv:n tiedote

***

0:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.