Mainos

Mitä ihmettä? Kiinassa väitettiin Nokian ajautuneen konkurssiin

Kiinassa on kiertänyt verkossa äimistyttävä huhu, jonka mukaan matkapuhelinjätti Nokia olisi ajautunut konkurssiin. Paikalliset lähteet väittivät maanantaina, että yhtiö olisi ajautunut vararikkoon ja irtautunut Yhdysvaltain, Suomen ja useiden muiden alueiden osakemarkkinoilta.

MenaFN.com sivusto kertoo, että perättömän huhun mukaan Nokia olisi velkaantunut roimasti pitkäaikaisten tappioiden takia ja hakenut konkurssia. Tämän lisäksi Nokian väitettiin sulkevan tehtaansa Suomessa ja lopulta väistyvän mobiililaitemarkkinoilta.

Nokia kiisti väitteet välittömästi täydelliseksi huhupuheeksi. Nokian tiedottajan mukaan väärää tietoa levittäneet verkkosivustot eivät olleet vaivautuneet tarkastamaan tietojensa oikeellisuutta.

Nokian kaatumishuhujen epäillään nyt olevan joidenkin kilpailijoiden käynnistämiä.

Nokian markkinaosuus on kyllä laskenut mm. Samsungin ja Applen kiriessä markkinoilla. Nokialla on kuitenkin edelleen valtava käyttäjäkunta ja massiiviset varat. Ja kuten tiedetään, Nokia on juuri käynnistänyt suuren mittaluokan yhteistyön ohjelmistojätti Microsoftin kanssa. Humorististen heittojen mukaan Microsoft ei edes sallisi Nokian kaatuvan, vaikka yhtiö päättäisikin tehdä "itsemurhan".

Huhupuheiden leviämiselle Kiinassa loi osaltaan kasvualustaa se seikka, että Nokia on viimeaikoina irtisanonut maassa 170 työntekijää Symbian-järjestelmän kehityksestä. Yhtiön Kiinan toiminnoissa on tapahtunut viime kuukausina myös useita johtavaihdoksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.