Mainos

Mitä ihmettä? Hinnan tarkistamisen verkkokaupasta voi kohta estää myymälätilassa

Moni käyttää verkkokauppoja hintojen vertailemiseen vieraillessaan tavarataloissa tai muissa myymälöissä. Verkkokauppajätti Amazon on nyt kuitenkin hyväksyttänyt itselleen patentin, jolla se voisi estää hintojen tarkistamista netistä omissa myymälöissään.

Amazonin hakeman patentin nimi on ”Physical Store Online Shopping Control” eli vapaasti käännettynä verkko-ostosten säätely fyysisissä myymälöissä. Tällä teknologialla myymälöissä voidaan esimerkiksi estää yrityksiä päästä tietyille verkkosivuille tai tiettyjä nettihakuja, jotka tehdään käyttäen myymälän omaa langatonta verkkoa.

Näin Amazon voi estää myymälöissään asioivia kuluttajia tarkastamasta hintoja kilpailijoiden verkkosivuilta. Toisaalta Amazon voi käyttää samaa teknologiaa lähettääkseen tarjouksia haetuista tuotteista asiakkaille, jotka ovat yrittäneet tehdä hintavertailua.

Teknologia sallisi Amazonin myös seurata asiakkaidensa tarkkaa sijaintia myymälässä, jolloin henkilökunta löytäisi helpommin asiakkaan luokse.

Koska Amazonin kaavailema teknologia toimisi vain Amazonin myymälöiden omassa langattomassa verkossa, voisi sen käytännössä kiertää käyttämällä omaa mobiilinettiyhteyttä.

Lähde: The Verge


---

0:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.