Mainos

Mitä Facebookille on tapahtumassa? Miljoonat hylänneet palvelun

Yhteisöpalvelu Facebook on mielenkiintoisessa tilanteessa: Palvelun maailmanlaajuinen suosio lähestyy hulppeata 700 miljoonan käyttäjän rajaa, mutta samaan aikaan käyttäjämäärä kotikentällä Yhdysvalloissa ja Kanadassa on pudonnut oleellisesti.

Inside Facebook -verkkosivuston mukaan Facebookin käyttäjien kokonaismäärän kasvu on ollut normaalia hitaampaa jo kahtena peräkkäisenä kuukautena. Tämä on sivuston mukaan epätavallista. Facebookiin on liittynyt yleensä noin 20 miljoonaa uutta käyttäjää kuukausittain, mutta esimerkiksi viime kuussa siihen liittyi vain 11,8 miljoonaa uutta käyttäjää.

Valtaosa Facebookin uusista käyttäjistä tulee maista, joissa palvelun omaksuminen ja käyttöönotto on tapahtunut vasta keskimääräistä myöhemmin.

Facebookin perinteisissä maissa tilanne on toinen. Inside Facebookin tutkimuksen mukaan Facebookin käyttäjämäärä laski Yhdysvalloissa viime kuun aikana lähes kuudella miljoonalla henkilöllä. Yhdysvaltalaisia käyttäjiä oli vielä toukokuun alussa 155,2 miljoonaa, mutta kuun loppupuolella heitä oli "vain" 149,4 miljoonaa. Myös Kanadassa Facebookin käyttäjien määrä on ollut selvässä laskussa.

Britanniassa, Norjassa ja Venäjällä on myös satojatuhansia palvelun hylänneitä. Kyseessä ovat siis maat, joissa Facebookin käyttö omaksuttiin jo vuosia sitten.

Facebook Inside -sivustolla todetaan, että erilaiset vuotuiset muutokset, kuten opiskelijoiden valmistujaiset ja muut lyhytaikaiset tekijät voivat antaa virheellisesti tulkittavaa tietoa käyttäjämääristä ja hämärtää asioiden todellista laitaa. Joka tapauksessa näyttäisi siltä, että Facebookin kasvu hidastuu tai kääntyy jopa laskuun kun sen käyttäjämäärä tietyn maan asukasluvusta saavuttaa 50 prosentin tason.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.