Mitä automatkalla tapahtui? Äitiä ja miesystävää syytetään kolmevuotiaan karmeasta kuolemasta: "Poika murskautui ja tukehtui istuimen alle"

Sky Newsin mukaan miestä epäillään kolmevuotiaan pojan murskaamisesta kuoliaaksi autonistuimella. Epäilty oli kyllästynyt pojan aiheuttamaan meteliin.

Kolmevuotias Alfie Lamboli auton takapenkin jalkatilassa, kun hänet murskattiin hengiltä "vain napin painalluksella" viime vuoden helmikuussa.

Epäilty Stephen Waterson, 25, istui etupenkillä ja nappia painamalla liikutti penkkiään taaksepäin murskaten pikkupojan. Epäilty on pojan äidin miesystävä.

Äiti Adrian Hoare, 23, istui poikansa takana. Myös häntä syytetään taposta.

Ajoneuvossa olivat myös autoa ajanutMarcus Lamb, 23, ja hänen tyttöystävänsä Emilie Williams, 19, joka istui takapenkillä pojan äidin vieressä. He tulevat todistamaan Watersonia ja Hoarea vastaan.

Iloiseksi pojaksi kuvailtu Alfie kuoli patologin mukaan hapenpuutteeseen.

Kohtalokas automatka

Syyttäjä Duncan Atkinson sanoi Watersonin liikuttaneen penkkiä taaksepäin jalkatilaan, vaikka hän tiesi Alfien olevan siellä.

– Tämän seurauksena poika murskautui ja tukehtui. Waterson liikutti penkkiä tarkoituksellisesti, koska häntä ärsyttivät Alfien pitämä meteli ja vouhotus. Automatka oli kohtalokas tälle kolme- ja puolivuotiaalle.

Syyttäjän mukaan Waterson liikutti penkkiään taaksepäin kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran jälkeen hän liikkui eteenpäin tajutessaan, että Alfien oli vaikea hengittää.

– Kun poika aloitti metelin uudelleen, Waterson siirsi penkin tarkoituksellisesti taaksepäin ja jätti sen siihen asentoon, kunnes Alfien oli jälleen vaikea hengittää ja lopulta hän oli pahaenteisen hiljainen.

Syyttäjä Atkinsonin mukaan äiti ei tehnyt mitään auttaakseen poikaansa.

Sekä äiti että isäpuoli olivat valehdelleet viranomaisille poliisin saatua ilmoituksen reagoimattomasta lapsesta Croydonissa eteläisessä Lontoossa.

Autoa kuljettanut Marcus Lamb oli yrittänyt elvyttää poikaa. Oikeuden mukaan oli kuitenkin selvää, että Alfie oli ollut kuolleena jo jonkin aikaa.

Epäillyt kiistävät tapon ja pahoinpitelyn

Alfien äiti kertoi paikalle saapuneille ensihoitajille pojan nukahtaneen.

– Menimme taksiin ja laitoimme hänet lastenistuimeen. Hän nukahti ja yritimme herättää häntä.

Äiti oli myös kertonut oikeudessa taksikuskin heittäneen heidät ulos autosta.

– Tämä oli vain hänen ja muiden kertomien valheiden alkua, syyttäjä Atkinson kommentoi.

Tapahtuman jälkeen Hoaren syytetään hyökänneen vieressä istuvan Williamsin kimppuun ja Watersonin autoa ajaneen Lambin kimppuun.

Waterson ja Hoare kiistävät kaikki syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat