Mainos

Mistä tiedät rakkautesi hiipuneen?

Rakkaus ei useimmiten ole ikuista, vaikka muuta väitetäänkin. Viimeisimmässä Helmi-kyselyssä tiedustelimme, mistä tietää, että rakkaus on hiipunut? Vastauksia saimme yhteensä 1037 kappaletta.

Mikä paljastaa, ettei suhteella ole tulevaisuutta? Suurin osa Helmen kyselyn vastaajista, 24,8 prosenttia, on tajunnut suhteen mahdottomuuden huomatessaan haluavansa elämältä eri asioita kuin kumppani. Pitkän suhteen aikana ihmiset kasvavat, joten tämä ei ole yllättävä lopputulos. 23,7 prosenttia vastasi, että kumppanin tavat ovat alkaneet ärsyttää aivan liikaa.

Tasan 22 prosenttia on huomannut, että vieraat miehet kiinnostavat enemmän kuin oma kulta. Oma mies ei siis enää sytytä. 19,4 prosenttia kertoo suhteen muuttuneen pikemminkin ystävyydeksi kuin elämänpituiseksi rakkaustarinaksi. Vain 9,3 prosenttia pitää seksiä suhteen toimivuuden mittarina: he ovat huomanneet rakkauden hiipuneen, kun seksi kumppanin kanssa ei enää kiinnosta.

Emme halua enää samoja asioita

Pariskunta saattaa siis klassisesti kasvaa erilleen. Yhtenä päivänä sitä vain huomaa haluavansa aivan eri asioita kuin kumppani. Elämänarvot muuttuvat usein vuosien myötä. Mies, joka oli unelmien täyttymys 20-vuotiaana, voi tuntua 20 vuoden päästä olevan kotoisin aivan toiselta planeetalta.

"Ruksin olisin voinut laittaa aivan joka riville, tuli täplä painettua nyt tuohon alimmaiselle. Kaikki mainitut asiat viestivät liekin hiipumisesta, ovat arkipäivää. Yhdessä voi kuitenkin arkensa jakaa, kunhan vain muistaa antaa toiselle tilaa kasvaa. Ja pitää myös uskaltaa ottaa tilaa itselleen ja saada olla oma itsensä. Näin voi kasvaa ja kehittyä suuntaan, joka on omin ja juuri minulle tarkoitettu. Rakkaus ei ole mikään potaatti!" Irmeli

"Sisäinen tyhjyydentunne, ei jaksa kuunnella toisen sanomisia. Tulee tunne, ettei toinen kuuntele tai ymmärtää tahallaan väärin. Yksinäisyyttä kumppanin rinnalla." Remuesteri

"Elämämme perusarvot ovat erilaiset 30 vuoden jälkeen ja myös tulevaisuuden haaveet ovat erilaisia kuin mistä silloin ennen yhdessä haaveilimme." Mietintämyssy

"Ikä ja halu jo nyt laiskotella ja ajatella erilaisesti kuin ennen." Valkovuokko

Pitikö miehen jättää taas sukat lattialle?

Miehen renttumaiset tavat viehättivät aluksi, mutta nyt suu auki syöminen ja hikiset sukat lattialla suorastaan ällöttävät! Moni alkaakin rakkauden alkuhuuman jälkeen miettiä, että mitä minä oikein alkuun näin tuossa miehessä? Suhteen kuolonkellot kilkattavat, jos puolison tavat alkavat ärsyttää jatkuvasti.

"Meistä toinen on enemmän auktoriteetti. Tarvitseeko muuta...?" Auringonkukka

Naapurin Pete onkin komistunut viime aikoina…

Joskus suhteen kuivumisen huomaa siitä, että kaikkialla muualla tuntuu olevan komeita miehiä paitsi kotona. Lukijamme Minä vain alleviivaa, ettei parisuhteessa elävän ihmisen pitäisi tarvita muita.

"Jos oma "kulta" ei enää olekaan se ainoa, silloin on jokin pielessä. Rakkaudessa on mielestäni kyse toiselle omistautumisesta. Silloin ei tarvitse muita, omassa kullassahan on jo kaikki tarvittava." Minä vain

Koonnut: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.