Mainos

Mistä saa tietää oman rokotehistoriansa? – Hajanaiseen järjestelmään tulossa helpotusta

2:10

Oman rokotehistorian selvittäminen on Suomessa haastavaa, sillä varsinaista yksittäistä rokotejärjestelmää ei toistaiseksi ole olemassa. Tähän on kuitenkin tulossa tulevaisuudessa muutos.

Pirkanmaan tuhkarokkotapaukset ovat herättäneet suomalaisten huolen heidän rokotteidensa voimassaolosta.

– Uutisissa olleet tuhkarokkotapaukset ovat saaneet miettimään, että pitäisikö se (tuhkarokko) rokote uusia, kadulta tavoitettu Petri Rahikkala toteaa.

Mikäli Rahikkala tai joku muu suomalainen haluaa selvittää rokotehistoriansa ajantasaisuuden pitää hänen ottaa yhteyttä joko lapsuutensa tai nuoruutensa aikaiseen terveydenhuoltoon, sillä yksittäistä rokotejärjestelmää ei toistaiseksi ole olemassa.

Oman rokotehistorian selvittäminen ei tästä syystä käy käden käänteessä.

– Ihan ensin voi selvittää omilta vanhemmilta ja sitten ottaa yhteyttä terveyskeskukseen tai neuvolaan ja me sitten ammattilaisina lähdemme sitten selvittämään asiaa, Helsingin kaupungin lännen neuvoloiden osastonhoitaja Jenni Nissilä selvittää.

Sähköinen järjestelmä tuo helpotusta

Tilanteeseen kaivataan nyt parannusta.

– Kyllähän se järjestelmä on vähän hajanainen. Tietoa pitää kaivaa, jos sitä ei rokotetietoja ei muista. Täytyy kysellä sukulaisilta tai vanhemmilta, että miten se on mennyt, kadulta tavoitettu Petri Rahikkala ajattelee.

Sähköinen Omakanta-palvelu tulee tulevaisuudessa muuttamaan tilannetta parempaan suuntaan. 

– Tällä hetkellä on vielä etsimistä, mutta sähköiset järjestelmät tulevat sitä helpottamaan tulevaisuudessa, Nissilä kertoo.


Katso ylläolevalta videolta, mistä oman rokotehistorian voi selvittää.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.