Mistä on maailman ihanimmat leivonnaiset tehty?

Maailma on täynnä toinen toistaan ihanampia leivonnaisia: tanskalaiset kranssileivät, amerikkalaiset browniet, saksalaiset berliininmunkit ja itävaltalaiset sacherkakut.

Maailman ihanimmat leivonnaiset (Gummerus) esittelee yli 50 suussa sulavaa reseptiä ympäri maailmaa.

Kirjan pääpaino on eurooppalaisissa leivonnaisissa, mutta mukana on suosikkeja kauempaakin.

Jokaista maata edustaa kourallinen hyviksi havaittuja ohjeita sekä kunkin maan leivontaperinteisiin liittyviä mielenkiintoisia tarinoita. Mistä naapurimaan prinsessakakku on saanut nimensä?

Reseptit on muokattu suomalaiseen keittiöön sopiviksi, eli raaka-aineiden hankinnan ei pitäisi tuottaa ongelmia.

Amerikkalaiset suklaaraekeksit

100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl suklaarakeita (m&m)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola.

Kaada jauhoseos sekä suklaarakeet voivaahtoon ja sekoita varovasti.

Pyöritä taikinasta palloja ja litistä ne pellille, leivinpaperin päälle. Paista keksejä 175-asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet reunoilta, mutta pehmeitä vielä keskeltä. Anna keksien jäähtyä ennen kuin siirrät niitä.

Lähde: Gummerus
Kuvat: Gummerus ja Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat