Mainos

Mistä näitä kisamaskotteja oikein tulee?

Ajat muuttuvat ja sen mukana erilaiset massatapahtumat. Yksi kuitenkin tuntuu pysyvän - ja se on tarve keksiä tapahtumille toinen toistaan kryptisempiä kisamaskotteja.

Juuri loppuun saatetuissa EM-kisoissa kisamaskotin virkaa hoiti Appy. Monen mielestä sokerinpalan tai pastillirasian näköinen Appy ilmensi virallisen selityksen mukaan kisojen teknologia- ja design-teemaa.

Koska kisojen teema ei syystä tai toisesta kaikille kuitenkaan avautunut kisamaskotin muotoilussa, lienevät lisäselitykset paikallaan.

Kisamaskotin roolin ohella Appy oli uraauurtava mobiilisovellus, joka huolehti EM-kilpailujen ajantasaisten tulosten välittämisestä niin stadionilla kuin sen ulkopuolellakin.

- Maskotti esittää kännykän sovellusikonia, selittää EM-kisojen teknologiapäällikkö Mikko Suominen maskotin ulkonäköä.

Suominenkorostaa Appy-sovelluksen hienoutta ja historiallisuutta.

- Ensimmäistä kertaa EM-kisojen historiassa katsojat saivat reaaliaikaiset tulokset ja tärkeää kisainformaatiota matkapuhelimeen vain yhdellä klikkauksella. Ja se toimi erinomaisesti, Suominen hehkuttaa.

Appy oli suunniteltu yksinomaan EM-Helsinkiin 2012. Reaaliaikaisten tulosten ohella se tarjosi käyttäjille muutakin kisoihin liittyvää tietoa, kuten kaikki tapahtumaympäristön palvelut, päivän sään ja jopa julkisen liikenteen aikataulut. Katsojilla oli sovelluksen kautta mahdollisuus myös arvata esimerkiksi kisojen mitalistit.

Kisajärjestäjien mukaan mobiiliapplikaatio Appy keräsi jättisuosion. Sovelluksessa tehtiin sivulatauksia yhteensä yli 350 000 kappaletta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.