Mainos

Mississippin rannikolla pelätään öljylautan saapumista

Meksikonlahdella uhkaavana kelluvan öljylautan kulkusuunta ja vauhti ovat yhä arvailujen varassa. Mississippin rannikolla tiedetään, että osavaltio saa osansa lautasta, mutta kukaan ei tiedä minne se rantautuu. Kalastuksesta ja turismista elävä alue ei voi muuta kuin odottaa.

Kalastusveneet Pass Christian Harbourissa pysyvät maissa ja kalastusyrittäjän hermot alkavat olla kireällä.

- Emme voi pyytää ostereita emmekä katkarapuja, ja nyt tämä on odottelua. Odotamme mitä öljyvuoto tekee, siis istumme ja odotamme, sanoo tuskastunut kalastusyrittäjä Darnele Kimball.

Kaiken piti olla vihdoin kunnossa hurrikaani Katrinan ja Gustavien tuhojen jälkeen, nyt Kimballin yritys on taas vaarassa. Öljylautan rantautuminen jonnekin lähialueelle on väistämätöntä.

- Se ei pysy poissa rannikolta ja he (öljyvuodosta vastuussa oleva British Petrol) eivät pysty hallitsemaan sitä, se tulee maihin jossain, joskus, ja kun se tulee, asiat muuttuvat huonompaan suuntaan, sanoo Greenpeacen tutkija Mark Floegel.

- BP:n on mahdotonta korjata tuhoja tai maksaa niistä. Se jatkaa puhumista rahasta, mutta tällaisia tuhoja ei voi korvata rahalla.

Katso Päivi Sinisalon juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.