Missikaunottaret juhannukseksi Turkkiin – lue tähtien suunnitelmat

Ystävykset Sara Sieppi ja Anni Uusivirta suuntaavat juhannukseksi etelän lämpöön.

Anni kertoo, että päätös ulkomaille lähdöstä syntyi aivan sattumalta.

– Puhuimme Saran kanssa, että pitäisikö lähteä lämpimään ja Sara sitten katsoi äkkilähtöjä. Hän löysi tämän Turkin matkan halvalla ja soitti, että varataanko, Anni selittää.

– Olin juuri ollut viikonlopun Englannissa, joten ajattelin ensin, että en voi lähteä. Mutta Sara muistutti, että ethän sinä ikinä mieti tällaisia asioita. Joten sanoin, että varaa ne vaan, hän nauraa.

Tiedossa on rento löhöilyloma ilman sen suurempia aktiviteetteja. Molempien naisten kalenterit ovat täynnä koko loppukesän, joten loma tulee tarpeeseen.

– Aiomme ihan vaan ottaa aurinkoa ja olla rannalla. Ei ole mitään erityisiä suunnitelmia. Tämä ajankohta sopii meille hyvin, sillä molemmilla on tässä kohtaa viikko vapaata, Anni kertoo.

Anni on asunut useita vuosia ulkomailla, joten hänelle ei ole muodostunut erityistä juhannustraditiota Suomessa. Monet muut tunnetut suomalaiset kuitenkin viettävät juhannusta perinteisesti mökillä perheen kanssa.

– Luvassa on perhemökkijuhannus, eli rentoa mökkielämää. Mökkijuhannukseen kuuluu hyvä ruoka, järvimaisema ja hyvää seuraa, juontaja Lorenz Backman kiteyttää.

Samoilla linjoilla on myös koomikko Jope Ruonansuu.

– Keskiviikkona vähän siivoiltiin mökillä ja leikattiin ruohoa. Perinteisellä tyylillä, vähän vieraita tulee. Juhannukseen kuuluu sauna ja makkara, vihta ja varmasti myös olut tai kaksi, hän suunnittelee.

– Vietämme juhannusta mökillä Ilkan kanssa. Haluamme viettää rauhallisen juhannuksen. Lomailemme heinäkuussa ja kierrämme yleisurheilukilpailuja, kansanedustaja Ilkka Kanervan puoliso Elina Kiikko puolestaan kertoo.

Salatut elämät -näyttelijä Sara Säkkinen sen sijaan viettää juhannuksen Italian lämmössä.

– Juhannus menee sisiliassa, se on viikon reissu. Olen käynyt aikaisemmin Roomassa, mutta Sisiliassa en ole koskaan. Ruoka siellä vetää puoleensa, jätskit ja pastat ja pitsat. Saa hyvän kesäkuurin päälle, Säkkinen nauraa.

Myös näyttelijä Mikko Kivinen suuntaa juhannukseksi ulkomaille. Tiedossa on lomamatka, johon on yhdistetty myös vähän työtä.

– Meillä on ollut ystävieni Martti Suosalon ja Otto Kanervan kanssa monta vuotta Naurua kolmannella -huumorilaulubändi. Juhannuksena menemme Lontoon Suomalaiseen Merimieskirkkoon esiintymään. Muuten reissu lomaillaan ja se puoli menee lasten ehdoilla. Koko perhe lähtee varmaan mukaan, Kivinen kertoo.

Anni Uusivirran ja Sara Siepin juhannussuunnitelmista kertoi ensin Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat