Missikaunotar Pihla Koivuniemi asui pitkään Italiassa – tuleva matka korona-alueelle peruttiin: "Ystäväni kuvaa tilannetta katastrofaaliseksi"

Missikaunotar Pihla Koivuniemi asui pitkään Italiassa, joten hänellä on maassa paljon läheisiä ystäviä.

Vuoden 2017 Miss Suomen perintöprinsessa Pihla Koivuniemi opiskeli Italiassa ennen missivuottaan, jonka jälkeen hän on viettänyt viettänyt maassa paljon aikaa. Viimeksi kaunotar kävi Italiassa marraskuussa, kun kaikki oli siellä vielä hyvin.

Tällä hetkellä Italiaan on julistettu liikkumisrajoituksia koronaviruksen vuoksi, jonka takia maan koulut ja yliopistot suljetaan heti. Rajoitukset ovat voimassa 3. huhtikuuta saakka.

Koivuniemen piti matkustaa Italiaan huhtikuussa, mutta matka peruuntui koronaviruksen vuoksi.

– Minun oli tarkoitus mennä designmessuille, niin kuin olen joka vuosi ollut. Ne siirrettiin koronan takia kesäkuulle, Koivuniemi kertoo.

Lisää uusia somekanavia

Kaunottarella on paljon ystäviä etenkin Milanossa, joiden kanssa hän on paljon tekemisissä. Koivuniemi on huolissaan, kuinka ystävät siellä jaksavat.

– Milanolainen ystäväni kuvaa tilannetta katastrofaaliseksi. Siellä on supermarketteja, yökerhoja, leffateattereita kiinni sekä tapahtumia ylipäätään peruttu. Joidenkin ystävieni töitä on peruttu ja ne ketkä voivat tehdä töitä kotona, pitää tehdä töitä etänä.

– Ihmiset ovat tehneet sosiaalisen median kautta kanavia, joissa he voivat jutella, kun kaikki ovat kotona.

Ystävä ei päässyt maahan

Koivuniemi on parhaillaan itse Turkissa, jonne hänen ystävänsä piti tulla vierailemaan.

– Milanosta Istanbuliin matkustavaa ystävääni ei päästetty Turkkiin viime viikolla.

– Nyt koko Lombardian maakunta on suljettu, eli kukaan ei pääse sisään eikä ulos. Ihmiset ovat jumissa Milanossa.

Koivuniemi ymmärtää useamman vuoden Italiassa asuneena, miksi koronavirus on päässyt leviämään niin valtavasti.

– Italialaiset ovat niin sosiaalisia ja aina pusuttelemassa, että ymmärrän, miksi se levisi siellä. Ymmärrän myös sen, miksi ihmisiä ärsyttää pysyä kotona.

– Itseäni ei korona pelota, koska se ei ole vaarallinen normaaleille hyväkuntoisille ihmisille. Ymmärrän kuitenkin kaikki varotoimenpiteet. Käytän edelleen metroa, mutta pesen käteni kunnolla.

Lue myös:

    Uusimmat