Mainos

”Missä poliisit luuraa?”

Poliisilla on parhaillaan käynnissä sunnuntaihin asti kestävä liikenteen tehovalvontaviikko. Kansalaiset eivät ole kuitenkaan tehovalvontaa juuri huomanneet. MTV3:n nettikysymykseen vastanneista lähes 85 prosenttia kertoi, ettei ole pannut merkille poliisin tehovalvontaa liikenteessä.

- Olen ihmetellytkin, missä poliisit luuraa, vaikka on ilmoitettu tehoratsioista. Olen kyllä sitä mieltä, että aivan turhaan ilmoitellaan etukäteen ratsioista. Sillä ei ole mitään merkitystä, kun ilmoitetaan etukäteen, tietävätpähän korjata epäkohdat, eräskin vastaaja ihmettelee.

Poliisi valvoo kuluvan viikon tehostetusti turvalaitteiden käyttöä ja ajonopeuksia koko Suomessa.

Moni arvelee, ettei ole huomannut tehovalvontaa, koska ei ole rikkonut liikennesääntöjä. Osa tuumii puolestaan, että poliisi ei ole vain osunut omalle kulkureitille.

- Ainakaan omille kulkureiteilleni eivät poliisit ole eksyneet. Enemmän saisivat olla yleensäkin näkyvillä.

Monet vastaajat suhtautuvat kuitenkin poliisin tehostettuun valvontaan positiivisesti, ja useat kaipailevat valvontaa jopa lisää.

- Aamuliikenteeseen tarvitsisi valvontaa. On melkein joka-aamuista, että mutkissa ohitellaan hitaampia, eikä käytetä vilkkua ohituksissa tai kääntyessä. Ja sitten on vielä vaarallisesti alinopeutta ajavat.

Poliisin valvonnan on pannut merkille vain noin 15 prosenttia vastaajista. Myös valvonnan huomanneet suhtautuvat siihen pääosin positiivisesti.

- Pääsin heti maanantaiaamuna näyttämään poliisisedälle, että minulla ja tyttärelläni takapenkillä on turvavyöt, eräs liikenteestä tavattu kuski kertoo.

MTV3:n nettikysymykseen vastasi hieman alle 1600 henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.