Mainos

Missä Paavo oikeasti on?

Keskustan presidenttiehdokkaalla Paavo Väyrysellä pitää kiirettä. Väyrysen nettisivuilta löytyy kaksi kampanja-aikataulua: Väyrysen oma ja vaalibussin aikataulu. Bussissa Väyrynen ei itse matkusta mukana, vaan siellä ehdokas näkyy ainoastaan videolla.

– Kun bussi lähti liikkeelle, oli joitakin epäselvyyksiä siinä, missä Paavo on, sanoo Väyrysen kampanja-avustaja Petri Neittaanmäki.

Ne, jotka ovat spontaanisti nähneet bussin paikkakunnallaan, ovat joskus luulleet tapaavansa myös presidenttiehdokkaan ja pettyneet, kun Väyrynen onkin esiintynyt vain videolla. Kampanjailmoituksissa kerrotaan etukäteen, ettei Väyrynen matkusta mukana, mutta osalta ihmisistä tämä on mennyt ohi silmien.

Väyrysen nettikalenterin rakenne on hieman epäselvä. Vaalibussin aikataulu avautuu helposti, mutta oikean Väyrysen esiintymiset on hankalampi löytää. Neittaanmäki myöntää, että sivujen selkeydessä on vielä parantamisen varaa – ja lisää bussiaikataulujen sivulle haastattelusoiton aikana linkin Väyrysen esiintymiskalenteriin.

Neittaanmäki puolustaa vaalibussi-ideaa sanomalla, että se on kampanjoinnissa normaali käytäntö, jota käytettiin aikoinaan myös Matti Vanhasen ja Esko Ahon kampanjoissa. Vaikka Väyrynen ei ehdi joka paikkaan, kiertää hän kuitenkin Suomea enemmän kuin edeltäjänsä.

– Se ideahan bussissa on, että jos ehdokas itse ei ehdi paikalle, niin esimerkiksi kansanedustajamme pyrkivät osallistumaan kiertueelle. Ei kampanjassa voida nojata vain ehdokkaaseen, Neittaanmäki sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.