Mainos

Missä on Birgitta? Mystisesti kadonneen kampaajan jäljet päättyvät Helsingin keskustaan

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä elokuussa kadonneen helsinkiläisen Birgitta Silanderin tapauksessa.

Kampaajana työskentelevä Silander oli sopinut katoamispäivänään 24. elokuuta tapaavansa työkaverinsa yhteisellä työpaikalla. Hänen oli tarkoitus saapua kampaamolle kello 15. Häntä ei kuitenkaan koskaan kuulunut. 

Myöhemmin toisella paikkakunnalla asuva miesystävä teki Silanderista katoamisilmoituksen.

– Meillä on ollut muutamia havaintoja, mutta ne eivät ole johtaneet mihinkään. Viimeisin tieto Silanderin liikkeistä on edelleen maanantailta 24. elokuuta, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisista.

Poliisin selvitysten mukaan Silander lähti kotoaan kyseisenä päivänä kello 14. Hänen tiedetään matkustaneen julkisilla keskustaan.

Viimeisen kerran Silanderin matkapuhelin paikantui kello 17 Kampin ja Tennispalatsin ympäristössä olevaan tukiasemaan Pohjoiselle Rautatienkadulle, jonka läheisyydessä myös Silanderin kampaamo sijaitsee. Siihen jäljet loppuvat.


Birgitta Siljanderin tuntomerkit:
- ikä 65 vuotta
- pituus n. 165 cm
- normaalipainoinen
- vaaleahkot ja samalla hieman punertavat lyhyet hiukset
Katoamishetken vaatetuksesta ei ole varmuutta.
Mahdolliset havainnot kadonneesta pyydetään virka-aikana klo 8 - 16 puhelinnumeroon 0295 475 382, virka-ajan ulkopuolella puhelinnumeroon 0295 41 7935 tai sähköpostiosoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi

Poliisin mukaan useimmat katoamistapaukset selviävät muutamassa päivässä, kun katoamisesta on tiedotettu julkisuuteen. Tässä tapauksessa poliisi lähetti ensimmäisen tiedotteen 18. syyskuuta, mutta tutkimukset eivät ole johtaneet mihinkään.

– Pankki- tai luottokortteja ei ole käytetty. Hänellä on kontakteja ulkomaille, lähinnä Etelä-Eurooppaan, mutta mitään ei ole kuulunut niiltä osin. 

Kruskopf on tutkinnanjohtajana myös toisessa, paljon enemmän huomiota herättäneessä katoamistapauksessa. Syyskuussa kadonneen tshekkiläisen Nela Utkinan tapauksessa on tehty myös maastoetsintöjä.

Silanderin tapauksessa ei ole mitään tietoa, mistä päin Suomea häntä kannattaisi etsiä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.