Mainos

Miss Suomen kruunu yhä kateissa

Miss Suomen kutreille kuuluva kruunu on yhä kateissa. Kisoja järjestävän Finnartistin toimistosta Helsingistä varastettiin viime viikolla myös Miss Baltic Sea & Scandinavia -kruunu sekä perintöprinsessojen tiarat.

-Teknisestä tutkinnasta voimme saada vielä joitakin johtolankoja, sanoo rikoskomisario Mikko Masalin Helsingin poliisista.

Poliisi tutkii kruunuvarkautta tavallisena varkautena, joten kovin arvokkaasta omaisuudesta ei ole kyse. Finnartistin toimitusjohtaja Pertti Himberg arvioi kruunujen arvoksi sadasta eurosta joihinkin tuhansiin.

Esimerkiksi Miss Suomen kruunu ei kuitenkaan ole mikä tahansa hely. Himberg muistelee, että kruunu on saatu Miss Universum -kisojen järjestäjiltä sen jälkeen, kun Anne Pohtamo vei maailman kauneimman tittelin nimiinsä vuonna 1975. Kruunu on siis kiertänyt Miss Suomelta toiselle vuodesta 1976.

-Eivät kruunut kovin arvokkaita ole, mutta on niillä tunnearvoa niille, jotka ovat saaneet sellaisen kantaakseen, Pohtamo sanoo.

Vallitseva Miss Suomi kantaa kruunua vain kruunajaisissaan, kisoissa ja edustustehtävissä. Himbergin mukaan uutta kruunua tai tiaroita ei ole vielä hankittu, koska seuraavat missikisat ovat vasta helmikuun lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.