Mainos

Miss' laaja aukee tulvamaa – karmeita kuvia tulvapelloista

Virtual Finland -sivustolla netissä on julkaistu karmeaa panoraamakuvaa Ilmajoen lakeuksilta. Vettä on pelloilla silminkantamattomiin.

Sekä Ilmajoen tuhot että Kauhajoen Kasinon peittyminen veteen on kuvattu eilen. Myös Seinäjoen seudun tuhot on kuvattu eilen, vaikka niissä utuiset pilvet haittaavatkin hieman näkymää.

Tulvavahinkoja on kuvattu kauko-ohjattavalla pikkukopterin ja lennokin risteytyksellä, jossa on kahdeksan potkuria ja järjestelmäkamera. Still-kuvat yhdistetään myöhemmin 360-asteisiksi panoraamakuviksi.

– Laite toimii gps-navigoinnilla. Siihen syötetään etukäteen tiedot, mihin sen pitää mennä ja missä napsia kuvat ja mihin palata sen jälkeen, Teppo Kangas Aircamista kertoo.

Esimerkiksi Ilmajoen tulvakuvat on otettu 100 metrin korkeudesta. Eiliset tuuliolosuhteet Pohjanmaalla tuottivat teräviä kuvia - kovalla tuulella parin kilon painoinen kopteri-lennokki alkaa kiikkua lentovakaimesta huolimatta.

– Panoraamakuvamme ovat kaikkien katsottavana netissä. Esimerkiksi Ilosaari-panoraamaesitystä katsottiin vuorokaudessa yli 200 00 kertaa, kun se lähti jakoon Facebookissa ja mediat linkittivät siihen. Palvelimmekin kaatui, Rami Saarikorpi Skycamista kertoo naurahtaen.

– Saamme tilimme sitten siitä, kun yritykset kiinnostuvat näistä palveluistamme. Työllistämme yhteensä kuusi ihmistä, Saarikorpi kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.