Miss Americaa syytetään kiusaamisesta – heitettiin ulos sisarkunnasta

Kira Kazantsev myöntää joutuneensa eroamaan Alpha Phi -sisarkunnasta.

Vastikään Miss Americaksi kruunattu newyorkilainen Kira Kazantsev on joutunut simputussyytösten keskelle. Alun perin asiasta kertoi Jezebel-sivusto, jonka haastattelema nimetön lähde paljasti, että Kazantsev on heitetty ulos yliopistonsa Hofstra Universityn Alpha Phi -sisarkunnasta.

Lähde väitti Kazantsevin simputtaneen ja kiusanneen ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Hänen kerrottiin muun muassa nimitelleen heitä, haukkuneen heidän ulkonäköään ja pakottanut heitä suorittamaan erittäin rankkoja tehtäviä.

Kazantsev on myöntänyt, että hänet pakotettiin eroamaan Alpha Phi -sisarkunnasta. Hänen mukaansa tämä johtui hänen lähettämästään sähköpostista, jossa ollut vitsi ymmärrettiin väärin. Hän kertoo lähettäneensä vanhemmille opiskelijoille tulevaa tapahtumaa koskevan sähköpostin, jossa vitsaili illasta tulevan "pelottava" ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Ennen erottamistaan Kazantsev oli vastuussa sisarkunnan uusien jäsenien hankinnasta.

Lisäksi Kazantsev kertoo jonkinlaisen simputtamisen kuuluneen yliopistonsa kulttuuriin, ja myöntää osallistuneensa tällaiseen perinteiseen toimintaan.

– Siihen aikaan se kuului valitettavasti yliopiston kulttuuriin. Myös minua simputettiin. Minut opetettiin ajattelemaan, että se oli hyväksyttävää, hän kuvaili ABC:n Good Morning America -ohjelmassa People-lehden mukaan.

Hän kuitenkin kiistää Jezebel-sivuston julkaisemat kuvaukset kiusaamisesta. 

Myös Miss America -järjestö on puolustanut Kazantsevia julkaisemassaan tiedotteessa. Heidän mukaansa tuore tittelinhaltija on kertonut rehellisesti menneisyydessään tapahtuneista asioista.

– Kira on poikkeuksellisen hyvä edustaja Miss America -järjestölle, tiedotteessa sanotaan.

Miss America -kilpailu ei ole sama kuin Miss USA, jonka voittaja edustaa Yhdysvaltoja Miss Universum -kilpailuissa.

Lue myös:

    Uusimmat