Mainos

Misratan kapinalliset mursivat vihdoin saarron

Libyan kapinalliset saivat viimein tänään murrettua Misratan kaupungin piirityksen. Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan kapinalliset työnsivät Muammar Gaddafin joukot noin 15 kilometrin päähän Misratasta, edeten aina Dafnian kaupunkiin saakka. Kapinallisten uskottiin edelleen jatkavan etenemistään kohti Zliteniä, joka on seuraava kaupunki edettäessä kohti Tripolia.

Tietoja ei pystytty vahvistamaan muista lähteistä.

Kapinallisten edustajan mukaan myös kaupungin etelä- ja itäpuolella edettiin, ja Gaddafin joukoilta saatiin saaliiksi runsaasti aseita.

Misrata on ollut piiritettynä viikkokausia, ja kaupunkiin on saatu toimitettua meritse vain vähän apua.

Myös Libyan pääkaupunkia Tripolia pommitettiin tiistain vastaisena yönä raskaasti. Useita rakennuksia tuhoutui, niiden joukossa valtiollisen television päämaja ja yksi sen lähetystorneista.

Libyan viranomaisten mukaan iskuissa haavoittui neljä lasta. Samoin paikallisen sairaalan kerrottiin kärsineen vaurioita pommituksessa.

"Gaddafin aika loppu"

Epävirallisten tietojen mukaan myös Gaddafin päämajaa pommitettiin, mutta sotilasliitto Nato kiisti jälleen kerran Libyan johtajan olevan maalitauluna. Naton edustajan mukaan pommitusten kohteena on aina sotilaskoneisto, eivät koskaan yksittäiset henkilöt.

Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen vetosi jälleen Gaddafiin, jotta tämä väistyisi vallasta.

- Gaddafin olisi tajuttava, ennen kuin on liian myöhäistä, että hänen ja hänen hallintonsa aika on nyt loppu, Rasmussen uhosi.

YK:n tilastojen mukaan yli 750 000 ihmistä on paennut Libyasta sen jälkeen kun sisällissota alkoi maaliskuun puolivälissä.

Norja puolestaan kertoi tänään hylänneensä Gaddafin ukrainalaisen sairaanhoitajan Galina Kolotnytskan, 38, turvapaikkahakemuksen. Viranomaiset eivät kuitenkaan kertoneet, onko Kolotnytska edelleen maassa. Norjan lakien mukaan turvapaikanhakija voi jäädä maahan, "jos kansallinen etu sitä vaatii".

Kolotnytska tuli tunnetuksi Wikileaks-vuodon yhteydessä, kun vuodetut diplomaattisähkeet kertoivat Gaddafin "uhkeasta henkilökohtaisesta sairaanhoitajasta".

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.