Miro Heiskanen on sopeutunut hyvin pieneen kaukaloon, kovuus vielä kehityskohde – "Kannattaako tuhlata niitä hyviä ominaisuuksia?"

Miro Heiskanen: Kovuuteen pitää keskittyä enemmän NHL:ssä 5:04

Dallasin riveissä NHL-uraa aloitteleva Miro Heiskanen näkee kamppailukovuudessa vielä parantamisen varaa, mikä sai MTV Sportin asiantuntijan Petteri Sihvosen ja MTV Sportin toimittajan Marko Leppäsen pohtimaan suomalaisen ominaisuuksia.

Heiskanen ei suinkaan joudu aloittamaan elämäänsä uudessa kaupungissa yksin, sillä Dallasista löytyy jo entuudestaan suomalaiskolmikko Julius Honka, Esa Lindell ja Roope Hintz. Tarvittaessa Heiskanen saa apua sopeutumiseen maamiehiltään.

– Kiva, että on muutama suomalainenkin, joilta saa hyvin apua, jos tarvitsee. Lindell on eniten auttanut, kun asuu samassa talossakin, Heiskanen avaa.

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa aloitteleva Heiskanen on sopeutunut uuteen ympäristöönsä kuitenkin mainiosti, mutta nuorukainen näkee pelaamisessaan vielä kehitettävää.

– Pieni kaukalo ei ole tuottanut hirveitä ongelmia ja aika hyvin olen päässyt sisään. Maalin edustalla ja kulmissa pitää pelata aika kovaa täällä. Vastustajat ovat niin nopeita ja taitavia, joten se on vaikeampaa, Heiskanen kommentoi MTV Sportin haastattelussa.

Pienemmän kaukalon mukanaan tuomat haasteet voivat olla eurooppalaisille tulokkaille hankalia. Leppäsen mukaan Heiskasen ei välttämättä kuitenkaan tarvitse muuttaa pelitapaansa fyysisemmäksi hyvien ominaisuuksiensa kustannuksella.

– Kovien pommien merkitys on aika pieni nykyään NHL:ssä. Kovuutta on myös taklausten vastaanottaminen ja jatkuvan paineen sietäminen. Heiskasen kaltainen pakki tulee urallaan saamaan isoja minuutteja ja hyökkäysvastuuta, joten onko hänen tyyppisellä pelaajalla järkeä sinkoilla siellä kuin keilapallo. Kannattaako Heiskasen tuhlata niitä hyviä ominaisuuksia siihen älyttömään kovuuteen, Leppänen pohtii.

Sihvosen mukaan maalineduspelaaminen on NHL:ssä elintärkeää. Puolustajat joutuvat jatkuvasti kamppailemaan vahvojen hyökkääjien kanssa.

– Mailapelikovuus on elinehto NHL:ssä. Kun lähestytään omaa maalia, niin siellä pitää pystyä pelaamaan niin sanotusti kovalla mailalla, että kiekkoa ei lapioida omalta tontilta reppuun, Sihvonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat