Mirjam Helin -laulukilpa ratkesi

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpa ratkesi myöhään keskiviikkoiltana. Kovatasoisen kilvan naisten sarjan voitti latvialainen mezzosopraano Elina Garanca. Miesten sarjan paras oli puolalainen baritoni Marcin Bronikowski. Naisten sarjan kakkoseksi sijoittui sopraano Olga Pasitshnyk Venäjältä. Jaetulle kolmannelle sijalle yltivät sopraanot Maria Fontosh Venäjältä ja Janice Creswell Yhdysvalloista. Neljänneksi sijoittui korealainen sopraano Byung-Soon Lee.

Miesten sarjan kakkoseksi nousi basso Vladimir Baikov Venäjältä. Kolmas oli baritoni Gabriel Suovanen Ruotsista. Tulokset julisti kansainvälisen tuomariston puheenjohtaja Tom Krause. Voittajat saivat 100 000 markkaa. Palkinnot onnellisille voittajille luovutti Mirjam Helin. Hänen lahjoituksensa turvin Kulttuurirahasto järjestää kilpailun viiden vuoden välein. Finaalia seurasi Suomen kansallisoopperassa täysi salillinen yleisöä, joka ei säästellyt suosionosoituksiaan.