Mainos

Mirin korjausta lykätty

Huono onni vainoaa kovia kokenutta Mir-avaruusasemaa. Aseman korjaustöitä joudutaan lykkäämään venäläisen päällikön terveydentilan vuoksi. Venäläisten asiantuntijoiden mukaan miehistö ei pääse korjaamaan alusta ainakaan viikkoon. Korjauksia saatetaan joutua lykkäämään jopa kymmenen päivää.

Venäjän avaruushallinnon edustajan mukaan asemalla olevan kolmihenkisen ryhmän oli alunperin määrä harjoitella tänään avaruuskävelyä, jonka aikana korjaukset tehtäisiin. Harjoitus kuitenkin peruutettiin. Ryhmän johtajalle haluttiin näin antaa lisäaikaa toipua sydänvaivoistaan.

Asiantuntijat ovat myös väläytelleet mahdollisuutta, että miehistön amerikkalaisjäsen hoitaisi aseman korjauksen. Mir-asema kärsi vaurioita viime kuussa, kun miehittämätön huoltoalus törmäsi siihen.

Korjaustöiden lykkääntyminen siirtää kaikella todennäköisyydellä myös vaihtomiehistön lähettämistä Miriin, sanoi Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan edustaja.

Kolmihenkisen vaihtomiehistön, johon kuuluu kaksi kosmonauttia ja ranskalainen astronautti, oli määrä aloittaa matkansa kohti Miriä 5. elokuuta.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.