Mainos

Mir-asemalla taas ongelmia

Venäläinen avaruusasema Mir kärsii jälleen tietokoneongelmista. Tietokonevian takia mm. aseman aurinkopaneelit ovat väärässä asennossa ja aseman energiantuotanto on puutteellista.

Kyseessä on jo neljäs kerta lyhyen ajan sisällä kun Mir-aseman tietokoneessa on vakavia häiriöitä. Tietokoneongelmien syyt eivät ole vielä tiedossa.

Tällä kertaa Mir-aseman ongelmat ilmenevät venäläisten kannalta erityisen huonoon aikaan. Nasan johtaja Daniel Goldin on vierailulla Moskovassa keskustellakseen ikääntyvän avaruusaseman turvallisuusongelmista. Myös Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore on parhaillaan Moskovassa. Goren ja pääministeri Viktor Tshernomyrdinin on määrä keskustella mm. maiden välisestä avaruusyhteistyöstä.

Mir puhuttaa Yhdysvalloissa

Mir-aseman ongelmat ovat herättäneet keskustelua aseman turvallisuudesta erityisesti Yhdysvalloissa. Viime päivinä mm. useat kongressiedustajat ovat kyseenlaistaneet aseman turvallisuuden.

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan "virallinen" kanta on, että asema on turvallinen, eikä asemalla olevalla amerikkalaisastronautilla ole hätää.

Avaruussukkala Atlantis telakoituu tässä kuussa Mir-asemaan kuudeksi päiväksi. Sukkulan mukana asemalle matkustaa uusi astronautti neljä kuukautta Mirillä työskennelleen Michael Foalen tilalle.
(AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.