Kimi Räikkösen uralle osunut vakavia tilanteita, mutta Minttu pelkää vain sateen iskiessä – ”Pelkääminen olisi loputon suo”

Minttu Räikkönen kertoo seuraavansa miehensä Kimin F1-kisoja mieluiten paikan päällä, koska kotona kisoja katsoessa saa huomattavasti heikommin tietoa tapahtumista. Jännitys tulee kuitenkin hänen mukaansa kisamenestyksen, ei vaarojen takia.

Kimi Räikkönen on ollut parin yhdessäolon ainakin mukana muutamassa isossa kolarissa, joista hän on kuitenkin selvinnyt pelkällä säikähdyksellä.

Yksi Räikkösen viime vuosien pelottavimmista tilanteista oli Brasilian vuoden 2016 sadesään ulosajo Interlagosin radan pääsuoralla. Ferrari-kuski pyörähti seinään, ja oli erittäin lähellä, että takaa tullut Esteban Ocon oli rysäyttänyt täysillä päin vesisumun keskellä selkä menosuuntaan ollutta suomalaista.

Kanadan GP:ssä vuonna 2015 Fernando Alonson McLaren syöksyi pelottavasti Räikkösen ohjaamon yli kolaritilanteessa. Tuohon aikaan kuskeja ei vielä suojattu Halo-turvakaarilla.

Minttu-vaimo myöntää jännittävänsä kisoja, muttei oikeastaan lajin vaarojen takia.

– Olen totta kai hermostunut, mutten oikeastaan ole huolestunut Kimistä. Ainoastaan sateella olen vähän peloissani, Minttu Räikkönen myöntää Scuderia Fans -sivuston haastattelussa.

– Muuten en pelkää koskaan. Olen vain tosi jännittynyt ja toivon, että hän onnistuu ja menestyy. Siitä se jännitys tulee. Pelkääminen ei auta, koska se olisi loputon suo, Minttu Räikkönen sanoo.

Hän seuraa kisoja mieluummin paikan päällä varikolla kuin kotoaan.

– Minulla on tunne siitä, että tiedän, mitä tapahtuu. Näen kierrosajat ja kuulen keskustelut kuulokkeista. Kotona olen vain riippuvainen tv-lähetyksestä, Räikkönen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat