Mainos

Minskin rauhanneuvottelut alkavat kranaattitulituksen säestyksessä

Ukrainan, Venäjän, Ranskan ja Saksan johtajat tapaavat hyvin suurella todennäköisyydellä tänään Valko-Venäjällä Minskissä. Samaan aikaan Itä-Ukrainassa taistelut tuntuvat vain kiihtyvän.

Minskissä tavoitteena on saada aikaan alustava tulitauko. Kokouksen voidaan katsoa olevan merkittävä askel kohti tilanteen rauhoittumista, sillä Ukrainan presidentti Petro Poroshenko tapaa Venäjän Vladimir Putinin kasvotusten ensimmäistä kertaa sitten viime syksyn.

Putinin ja Poroshenkon lisäksi neuvottelupöytään istuvat Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti François Hollande.

Neuvotteluista voidaan odottaa tiukkoja, sillä esimerkiksi Poroshenko on todennut Minskin kokouksen olevan viimeisiä mahdollisuuksia julistaa tulitauko ja vetää raskas kalusto pois sotimasta.

Venäläinen uutistoimisto Tass ehti jo uutisoida, että Ukrainaan olisi saatu tulitaukosopu jo tiistaina, mutta Ukrainan, Venäjän ja Etyjin edustajien niin sanottu kontaktiryhmä ehti jo kiistämään tiedon.

Kapinalliset: Useita kuollut kranaattitulituksessa

Donetskin kaupunkia hallitsevat kapinalliset kertoivat aamulla, että neljä siviiliä on kuollut kranaattitulituksessa keskiviikkoaamuna. Tapauksen silminnäkijöiden mukaan kranaatti räjähti linja-autoasemalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.