Minna O

- Siivoan tuoksuvilla suihkeilla, lämmitän mikrossa eineksiä ja eteisen lamppu on odottanut vaihtajaa jo jonkin aikaa. Kotini kaipaisi niin keittiömestaria kuin remonttireiskaakin. Minna O nauraa ääneen ja tunnustaa täysin estoitta olevansa varsinainen poropeukalo kodinhoidossa. Koti on kuitenkin tärkeä paikka ja sen pitää olla sellainen, jonne on mukavan turvallista mennä.

Työrintamalla Minna O painaa pitkää päivää. Uusin projekti Joonas Hytösen shown taustatoimittamisen ja KISS FM:n päivälähetysten juontamisen ohella on Ihana aamu MTV3:lla perjantaiaamuisin. -Ihana aamu on mukava haaste, varsinkin kun ohjelma on suora. Aamubrunssilla pyörähtää kolme kiinnostavaa vierasta ja appelsiinin puristuksen yhteydessä jutellaan leppoisasti. Ruokaosuudet tehdään niin, että vierailen etukäteen julkkisten kotona aamiaisella ja koostan niistä sitten juttuja. Mitään fashion-tv kakkosta tästä ei tule, vaikka kauneus-, terveys- ja ulkonäköaiheita käsitelläänkin. Letkeää hyvää oloa me haluamme tarjota, kuvailee Minna O ja toivoo, että vapaa-aikaa jäisi myös punaviini- ja juustosessioille omassa pienessä, mutta sievässä kodissa.

Nimi: Minna O eli Ottavainen

Ikä: 31

Perheen koko:

Erittäin pieni. Minun perheeseeni kuuluu kaksi Tiibetin spanielia eli Rolly ja Jeni. Koirat tosin ovat vanhempieni kotona Jyväskylässä eläkepäiviä viettämässä. Äidillä on saman rotuinen 2-vuotias spanieli, joka pitää vanhat koirat virkeinä.

Unelmakoti:

Voi, se on matkan varrella muuttunut moneen otteeseen. Olenhan ollut naimisissakin. Unelmakoti on kiinni aina sen hetkisestä tilanteesta ja se pitää rakentaa sellaiseksi, jonne on ihana mennä. Unelmakotini sijaitsee ehkä jossain Sipoossa tai viittä vaille maalla. Kunnon kivinen talo, jonka pihallakin olisi sen verran lääniä, että voi vaikka munasillaan kuljeskella ilman, että naapuri näkee. Tosin ei minulle ole munia :-) Mukavaa olisi myös jos olisi paljon koiria ja voisi kasvattaa jotain rehuja, vaikka salaatinlehtiä ja basilikaa. En ole mikään punainen tupa ja perunamaa -tyyppi, enkä kaipaa hirsitaloa. Avaruutta, omaa rauhaa ja riittävästi ikkunoita valon takaamiseksi täytyy kuitenkin olla.

Mikä kotonä ärsyttää?

Varmaankin kodin pienuus. Asun avokeittiöllisessä yksiössä Eiran ja Punavuoren rajaseudulla Helsingin keskustassa. Paikka on kyllä ihanan rauhallinen, iltaisinkin uskaltaa kulkea yksin ulkona. Asun kuudennessa kerroksessa, joten katumelukaan ei häiritse. Lisäksi ikkunasta on kaunis näkymä puistoon. Kotini on pienuudesta huolimatta todella mieleinen. Olen luonteeltani äkkipikainen ja erotessani ostin kaiken muun paitsi vaatteet uusiksi. Sillä tavalla tuli sisustuskin täysin uusittua.

Rakkain huonekalu?

Kyllä se varmaan on sänky, joka toimii niin sohvana kuin sänkynäkin. Sängyn ilmettä piristin juuri isoilla punaisilla tyynyillä. Lisäksi olen ihan ensimmäisestä asunnostani lähtien kuljettanut mukanani Jukka-palmua, josta on jostain kumman syystä kasvanut järjettömän suuri ja kaunis. Se olikin muuten ainut sisustusjuttu, jonka otin mukaani erotessani miehestäni.Mieluisin paikka kotona?

Se on yhä se sänky, siinä on ihana löhötä. Minulla on myös matala pöytä, jonka ympärille heittelen isoja tyynyjä. Siinä kiva istuskella ja jutella kun esimerkiksi ystäväni Tarja Omenainen tulee viinille ja juustoille.

Kodin parhaat värit?

Nyt minä olen tykästynyt punaiseen. Ehkä myös siksi, että se on nyt muodissa. Työ vaikuttaa tietysti jonkin verran makuuni. Minulla ei ole varaa tehdä suuren suuria investointeja ja siksi kerään erilaisia kauniita yksityiskohtia ja niillä muutan kotini ilmettä. Esimerkiksi punaiset kyntteliköt sopivat punaisiin tyynyihini. Tykkään myös lämpimistä kirsikan sävyistä. Mitään kolkkoa harmaata ja mustaa tai valkoista en suosi.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?

Vaikka mihin! Kotini tarvitsisi todella miehen kättä. Eteisen lamppua en ole saanut vaihdettua ja liesituulettimen lamppukin ollut monta kuukautta vaihtamatta. Pientä korjaamista löytyy joka puolelta. Olen hirvittävän huono kotitalousihminen. Ainoastaan yhden kerran olen tajunnut käyttää kodin putkimiestä. Jossain vaiheessa minulla kävi siivojakin, mutta sitten hän muutti pois Suomesta.

Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline? Mikroaaltouuni. Erilaisia eineksiä siinä lämmittelen. En siis todellakaan osaa kokata.Miltä kotonasi tuoksuu?

Hajuvedeltä ja erilaisilta sumutteilta. Olen oikein sumutusasiantuntija! Minulta löytyy suihke niin puu-, lasi- kuin tv-pinnoillekin. Suihkuttelen pinnat puhtaaksi ja käytän kaiken maailman kertakäyttöpyyhkeitä. Inhoan likasia rättejä ja olen erittäin laiska ja huono siivoamaan. Ei saisi tunnustaa, mutta pyyhin jopa kylpyhuoneen lattiaa vessapaperila. Todella luontoystävällistä.Siivousvinkkisi?

Siis kuten kerroin, en ole siivouksen ammattilainen. En myöskään tee suursiivouksia. Mutta vähän aikaa sitten ostin kyllä ihanan kielon tuoksuisen ja vaaleanpunaisen uuden sumutinpullon...

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä?

Käytän aivan liian paljon huuhteluainetta. Olen jopa pilannut monet vaatteet liialla huuhteluaineella. Tiedän, että ne eivät sovi esimerkiksi joustaville vaatteille, mutta rakastan hyvän tuoksuisia, puhtaita vaatteita.

Lempiruokasi?

Olen napostelija. En koskaan syö isoja pihvejä tai jättiannoksia makaronilaatikkoa. Tykkään napsia erilaisia tapaksia tai viettää koti-iltaa punaviinin ja juustojen kera.

Juomasuosituksesi?

Riippuu tietysti ruuasta. Punaviini, valkoviini ja vesi.

Paras reseptisi tai illallisvinkkisi?

Mene kaverin luo tai varaa pöytä ravintolasta. Olen huono myös käymään kaupassa, vaikka onhan se kiva kun kaverit tulevat käymään. Kerran pyysin Jyrki-porukan luokseni aamiaiselle, ostin kaiken maailman juustot, leikkeleet ja leivät. Sitten jouduin soittamaan ystävälläni, kun en tiennyt miten paistaa kunnolla kanamuna leivän päälle. Silloin harvoin kun olen sitä yrittänyt, on tuloksena ollut epämääräinen munakkaan näköinen systeemi. Tosiasiassa kyllähän sitä oppii laittamaan ruokaa, jos on oikeasti innostusta. Mutta itselle ei ole kiva kokata. Pitää kai hankkia se mies, joka kokkaa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja