Mainos

Minna Canthille oma liputuspäivä

Uusi liputuspäivä on ensimmäinen suomalaisen naisen kunniaksi almanakkaan merkitty liputuspäivä.

Helsingin yliopisto on päättänyt, että Minna Canthin päivä merkitään vuodesta 2007 alkaen kalentereihin liputuspäiväksi. Minna Canthin ja tasa-arvon kunniaksi liputetaan jatkossa maaliskuun 19. päivänä.

Esitys uudesta liputuspäivästä tuli sisäasiainministeriöltä, joka on jo kolmena vuonna määrännyt valtion virastot ja laitokset liputtamaan 19.3. Minna Canthin syntymäpäivän ja tasa-arvon kunniaksi. Koska liputuksesta saatiin myönteistä palautetta, sisäasiainministeriö teki Helsingin yliopiston almanakkatoimistolle ehdotuksen, että päivä merkittäisiin kalentereihin.

Almanakkatoimiston mielestä Minna Canthin päivä sopii hyvin almanakan muiden merkkipäivien joukkoon. Almanakkatoimisto oli yhteydessä myös Suomalaisuuden liittoon, joka huolehtii suomalaisesta liputuskäytännöstä.

Uuden liputuspäivän virallisena nimenä on Minna Canthin päivä, tasa-arvon päivä. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen suosituksen mukaan päivän ruotsinkielinen nimi on Minna Canth-dagen, jämställdhetsdagen.

Minna Canth on ensimmäinen liputuspäivän saanut suomalainen nainen. 1800-luvulla elänyt Canth oli merkittävä suomalaisen kirjallisuuden uudistaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.