Mainos

Minna Canthia juhlitaan kahdella näyttelyllä Kuopiossa

Kirjailija Minnan Canthin (1844-1897) elämää ja toimintaa esitellään kahdessa näyttelyssä, jotka avataan Kuopiossa huomenna. Näyttelyt ovat osa Canthin syntymän 160-vuotisjuhlavuoden tapahtumia.

VB-valokuvakeskuksessa esillä on Minnan aatteet -näyttely. Se kertoo Canthin naapurin, valokuvaaja Viktor Barsokevitschin kuvin niistä yhteiskunnan epäkohdista, joihin kirjailija otti kantaa sivaltavalla kynällään.

Galleria Sitruunassa avattava Kanttila-näyttely tuo esille Minna Canthin rooleja kotona: äitinä, liikenaisena ja salongin pitäjänä. Seitsemän lapsen äiti oli sekä kauppias että kirjallisten ja kulttuuristen piirien emäntä. Kanttilan ovet olivat aikoinaan avoinna kaikille, mutta osa kaupunkilaisista paheksui pahamaineisena pidettyä taloa.

Minna Canth on maaliskuussa näkyvillä koko Kuopion kaupunkikuvassa. Sitaatteja hänen kirjoituksistaan projisoidaan rakennusten seiniin eri puolilla kaupunkia. Projektissa ovat mukana muun muassa kaupunginteatteri, lääninhallitus ja työvoimatoimisto.

Maaliskuun tapahtumat huipentuvat kirjailijan syntymäpäivän viettoon 19.3. Ohjelmassa on muun muassa Minna Canthin patsaan seppelöinti, kunniakäynti haudalla ja ohjelmalliset iltapäiväkahvit Minnan salongin tapaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.