Mainos

Ministerit kommentoivat koulusurmaa Kauhajoella

Pääministeri Matti Vanhanen, opetusministeri Sari Sarkomaa japeruspalveluministeri Paula Risikko ovat vierailleet tänään Kauhajoella.

He tapasivat mm. aamulla kaupungintalolla kaupungin ja viranomaisten edustajia.

Opetusministeri Sari Sarkomaa totesi, että Kauhajoelle on saatava kaikki se mahdollinen apu ja tuki, mitä tarvitaan.

-Tämä ja eilinen päivä ovat surun ja järkytyksen päiviä. On tärkeää, ettei kouluja ja suomalaista yhteisöä jätetä yksin. On tärkeää, että tästä asiasta keskustellaan, Sarkomaa sanoo.

-Meitä kaikkia tarvitaan siinä työssä, että jokainen lapsi voi kasvaa turvallisesti aikuisuuteen. Me tarvitsemme vanhemmuuden tukemista ja Suomalaisessa yhteiskunnassa tarvitaan vahvempaa yhteisöllisyyttä, Sarkomaa jatkaa.

Peruspalveluministeri Paula Risikko totesi, että Kauhajoella opiskeluterveydenhuolto on hyvin hoidettu verrattuna moneen muuhun paikkaan.

-Palveluja on kyllä ollut saatavilla, Risikko sanoo. Ongelma on siinä, että ne henkilöt, jotka tarvitsevat apua eivät monestikaan ole palveluiden piirissä. Osittain se johtuu siitä, että kyseiset henkilöt eivät koe tarvitsevansa apua, toteaa Risikko.

Risikko kehottaa, että myös tuttavien tulisi kannustaa toisia hakemaan apua, jos on havaittavissa merkkejä avuntarpeesta.

Pääministeri Matti Vanhanen totesi, että kriisinhoito on käynnistetty tehokkaasti Kauhajoella.

Vastauksia tapahtuneeseen on kuitenkin vaikea saada.

-Taustalla on se kysymys, että mikä ajaa itsetuhoa pohtivat henkilöt toimimaan siten, että he haluavat viedä mahdollisimman monta mukanaan. Tämä on kauhistuttava piirre, johon on hyvin vähän vastauksia olemassa, Vanhanen toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.