Ministerit haluavat hyllyttää Syyrian OIC-jäsenyyden

Islamilaisten maiden ulkoministerit haluavat katkaista Syyrian jäsenyyden islamilaisten maiden järjestössä OIC:ssa. Järjestön pääsihteerin mukaan ulkoministerit päättivät ehdotuksesta tapaamisessa, jossa valmistauduttiin tänään alkavaan huippukokoukseen. Pääsihteeri Ekmeleddin Ihsanoglu kertoi, että valtaosa ministereistä kannatti ehdotusta.

Lopullisesti asiasta päätetään Mekassa pidettävässä kaksipäiväisessä huippukokouksessa. Päätökseen tarvitaan kahden kolmasosan tuki.

Kokouslähteiden mukaan vain Algeria ja Iran vastustivat ehdotusta. Iranin ulkoministeri Ali Akbar Salehi sanoi tapaamisen jälkeen, että Iran ei missään tapauksessa kannata yhdenkään jäsenyyden hyllyttämistä. Hänen mukaansa se ei ratkaise ongelmaa.

Jäsenyyden hyllyttämisellä ei uskota olevan käytännön vaikutuksia Syyrian tilanteeseen, vaan sen merkitys on pikemminkin symbolinen.

YK:n humanitaarisen avun päällikkö Valerie Amos saapuu tänään Syyriaan kolmipäiväiselle vierailulle. Tarkoitus on keskustella siitä, miten maan hätäapua siviileille voidaan parantaa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat