Mainos

Ministeriöt eripuraisia euroryhmästä

Valtiovarainministeriössä ja ulkoministeriössä ollaan eri mieltä euromaiden valtiovarainministerien yhteistyöryhmän asemasta. Valtiovarainministeri Sauli Niinistön allekirjoittamassa kirjeessä eduskunnan suurelle valiokunnalle ministeriö ilmoittaa vastustavansa ajatusta, että epävirallisesta euroryhmästä tulisi virallinen EU:n toimielin. Tätä on esittänyt ulkoministeriön valtiosihteeri Antti Satuli, joka eilen luennoidessaan arvioi, etteivät euroon liittyvät toimielimet vielä ole löytäneet lopullista muotoaan.

Satuli on perustellut euroryhmän virallistamista sillä, että se tekisi kokouksista avoimempia ja kytkisi sen työn paremmin muuhun EU-työhön ja päätösten valmisteluun. Euroryhmän kokouksiin osallistuu Suomesta ministeri Niinistön lisäksi vain yksi virkamies, alivaltiosihteeri Johnny Åkerholm. Kokouksissa ei tehdä päätöksiä, vaan siellä keskustellaan luottamuksellisesti taloustilanteesta, talous- ja rahapolitiikasta.

Valtiovarainministeriön mukaan keskustelut siirtyisivät ennen pitkää muihin piireihin, jos valtiovarainministereiltä viedään mahdollisuus käydä luottamuksellisia neuvotteluja pienessä porukassa. Silloin ei ole edes varmaa, olisiko Suomi tässä joukossa mukana, valtiovarainministeriö perustelee.

Euroryhmä kokoontuu nyt aina ennen varsinaisia valtiovarainministerikokouksia, joita pidetään keskimäärin kerran kuukaudessa. Euroalueen ulkopuoliset maat eivät saa olla mukana, paitsi kutsuttaessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.