Mainos

Ministeriöt eri mieltä KTM:n budjetista

Valtiovarainministeriö ja kauppa- ja teollisuusministeriö eivät päässeet tänään yhteisymmärrykseen budjettineuvotteluissaan. Kauppa- ja teollisuusministeriö ei suostunut valtiovarainministeriön vaatimukseen laskea keväällä sovittua budjettikehystä noin sadalla miljoonalla markalla.

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.) piti mahdollisena, että kysymys menee ratkaistavaksi varsinaiseen budjettiriiheen, joka alkaa 13. elokuuta.
-Jos ei ennen budjettiriiheä päästä eteenpäin, niin riihessä tarvittaessa keskustellaan. Ei minulla ole sellaisia paineita, että pitäisi tunneissa ratkaista isoja asioita, jos ne voidaan ratkaista paremmin lisäaikaa ottamalla, Kalliomäki sanoi.

Myönteisenä Kalliomäki piti sitä, ettei ministeriön päälinjauksista ollut erimielisyyttä. Kauppa- ja teollisuusministeriön painotukset tutkimus- ja kehitystyöhön saivat valtiovarainministeriön tuen. Valtiovarainministeriö esittää ensi vuoden budjetille loppusummaa, joka on 3-4 miljardia markkaa pienempi kuin kehysneuvotteluissa sovitut 191 miljardia.

-Aikamoinen haarukka on kiinni kurottavana budjettiraameissa, ja on vaikea sanoa miten se tulee heijastumaan sisältöihin. Väistämättä joudumme menemään painopistealueisiin, jos juustohöylämenetelmällä leikataan, Kalliomäki sanoi.

Kalliomäki halusi edelleen pitää kiinni keväällä sovitusta kehyksestä.
-Me turvaudumme siihen mitä on kehysriihessä aikanaan päätetty. Valtiovarainministeriö on mennyt leikkauslinjalla pitemmälle kuin on aiemmin kaavailtu. Se heijastuu tietenkin heidän asenteihinsa ministeriökohtaisissa neuvotteluissa, Kalliomäki arvioi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.