Mainos

Ministeriöt eri linjoilla laajakaistayhteyksistä

Opetusministeriö haluaa valtion tukea laajakaistayhteyksien rakentamiseen syrjäseuduille, jotta koulut pystyisivät kehittämään opetustaan. Ilman nopeita Internet-yhteyksiä etenkin pienten lukioiden on vaikea kilpailla suurten kanssa.

Esimerkiksi etäopetus olisi yksi keino opiskelun monipuolistamiseen. Liikenne- ja viestintäministeriö puolestaan ei ole halunnut puuttua julkisella tuella markkinoiden toimintaan verkkoyhteyksien rakentamisessa.

Opetusministeriö arvioi, ettei markkinavoimia kuitenkaan kiinnosta laajakaistayhteyksien rakentaminen sinne, missä niitä kipeimmin kaivataan.

-Liikenne- ja viestintäministeriö ja opetusministeriö ovat tästä eri mieltä. Meidän käsityksemme mukaan tarvitaan politiikan muutosta niin, että julkinen valta tulisi jollakin tavalla mukaan, sanoi ylijohtaja Arvo Jäppinen opetusministeriöstä tänään ministeriön järjestämässä toimittajatapaamisessa Helsingissä. -Markkinavoimat eivät koskaan tarjoa laajakaistayhteyksiä syrjäisille lukioille. Jonkun se pitää maksaa, eikä maksajaa ole löytynyt, Jäppinen totesi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.