Mainos

Ministeriön työryhmä esittää kerjäämisen kieltämistä

Julkisella paikalla kerjääminen esitetään kiellettäväksi lailla.

Sisäministeriön työryhmä esittää, että kerjääminen julkisella paikalla kiellettäisiin järjestyslailla. Työryhmä esittää selvitettäväksi myös, tulisiko kerjäämisen organisointi kieltää laissa. Myös luvattoman leiriytymisen kieltämistä tulisi harkita.

Sisäasiainministeri Anne Holmlund asetti toukokuussa työryhmän selvittämään kerjäämisen kieltämistä. Työryhmän tehtävänä oli selvittää mahdolliset järjestyslakia koskevat lainsäädännölliset muutostarpeet. Työryhmä jätti tänään alustavan selvityksensä. Lopulliset esitykset valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Kerjääminen on lisääntynyt viime vuosina merkittävästi etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa kerjäläiset ovat pystyttäneet myös useita luvattomia leitrejä. Pääkaupunkiseudulla arvioidaan tällä hetkellä olevan noin 220 kerjäläistä, kun vuoden 2008 selvityksessä määräksi arvioitiin 50 - 60.

Kielto ajankohtainen muissakin maissa

EU-maista kerjäämistä koskevia kieltoja sisältyy lainsäädäntöön esimerkiksi Tanskassa, Itävallassa, Iso-Britanniassa, Luxemburgissa ja Espanjassa.

Irlannissa kerjäämisen kieltämistä koskeva lakiehdotus on parhaillaan parlamentin käsittelyssä. Norjassa taas julkista keskustelua kerjäämisen kieltämisestä käydään samalla tavalla kuin Suomessakin.

(MTV3 - STT)

Katso Joonas Fritzen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.