Mainos

Ministeriön työryhmä alkaa perata lastensuojelulakia

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä alkaa selvittää lastensuojelulain toimivuutta, lastensuojelun käytäntöjä ja lainsäädännön muutostarpeita. Työryhmän on tarkoitus pureutua laajasti perheiden sosiaalityön ja lastensuojelun ongelmakohtiin sekä arvioida lastensuojelulain soveltamiseen liittyviä ongelmia.

Työryhmän puheenjohtajana toimii ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja. Muita jäseniä ovat muun muassa dosentti Matti Rimpelä, Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteeri Mirjam Kalland sekä lastensuojelun kokemusasiantuntija Pesäpuu ry:n selviytyjät -ryhmästä.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin asettama toimikausi kestää maaliskuuhun. Työryhmä luovuttaa väliraporttinsa peruspalveluministerille marraskuun 2012 loppuun mennessä.

– Lastensuojelun toimivuudessa on olennaisia puutteita aliresursoinnista huonoihin toimintakäytäntöihin. Viranomaisten välisessä tiedonkulussa ja yhteistyössä on paljon parannettavaa. Asettamani työryhmän tehtävänä on läpivalaista sosiaalityön ja lastensuojelun kenttä perusteellisesti, jotta yksikään hädänalainen lapsi ei jäisi ilman tarvitsemaansa apua siksi, että systeemi ei toimi, Guzenina-Richardson sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.