Mainos

Ministeriöltä selvityspyyntö Finnairille Moskovan tapahtumista

Lauantaina Finnairin koneen lähtö viivästyi usealla tunnilla, kun mittauksessa sen matkustamossa havaittiin liiallista radioaktiivista säteilyä. Toisessa mittauksessa arvot olivat alle sallitun.

Liikenne- ja viestintäministeriöltä lähti tänään selvityspyyntö Finnairille ja Ilmailuhallinnolle viikonlopun tapahtumista Moskovan Sheremetjevon lentokentällä. Viikonlopun tapahtumien lisäksi ministeriö kaipaa selvitystä vaarallisten aineiden kuljetuksesta lentokoneissa yleensä.

Ministeriön viestintäpäällikön Katariina Kivistön mukaan molemmilta tahoilta odotetaan vastauksia mahdollisimman pian, mieluiten vielä tämän viikon aikana. Määräaikaa selvitysten antamiselle ei kuitenkaan ole asetettu.

Lauantaina Finnairin koneesta löytyi ensimmäisessä mittauksessa liiallista radioaktiivista säteilyä, minkä johdosta koneen lähtö viivästyi useammalla tunnilla. Yhtiön lentotoimintaryhmän päällikön Hannes Bjurströmin mukaan syynä oli se, että venäläiset mittasivat koneen säteilyarvon ennen kuin rahti oli poistettu.

- Se oli ainoa asia, mikä tässä meni vähän väärässä järjestyksessä, Bjurström sanoi.

Liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Harri Cavén sanoi launtaina, että venäläisten toimet Moskovassa olivat pelkkää kiusantekoa ja kyykytystä.

- Ne ovat hänen omia lausuntojaan ja hän vastaa niistä itse, Katariina Kivistö totesi.

Bjurström sanoi maanantaina, että yhtiö on valmis antamaan selvityksen vaarallisten aineiden kuljetuksesta lentokoneessa.

- Me noudatamme liikenneministeriön alaisen lentoturvahallinnon ohjeita näiden aineiden kuljetuksessa. Siinä ei ole mitään ihmeellistä eikä kummallista, Bjurström kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.