Mainos

Ministeriöiden matkakuluissa suuria eroja

MTV3:n uutisten selvitys paljastaa, että EU-kokousten aiheuttamat matkakulut vaihtelevat huomattavasti eri ministeriöiden kesken.

Suomen ministeriöiden EU-virkamatkat maksavat vuodessa valtiolle noin kolme ja puoli miljoonaa euroa. MTV3:n uutiset vertaili eri ministeriöiden matkakuluja viime vuodelta.

EU-kokoukset vaativat virkakunnalta jatkuvaa matkustusta. Jokaisena arkipäivänä Brysselissä käy kolmisenkymmentä ministeriöiden virkamiestä. EU maksaa yleensä bisnesluokan lentolipun yhdelle. Ministeriöt maksavat itse päivärahat, hotellit ja loput lentoliput.

MTV3:n vertailu paljasti eri hallinnonalojen välillä suuria kustannuseroja. Keskimäärin edullisimmat EU-matkat tekee sisäministeriö, kalleimmat matkat tehdään puolustusministeriössä. Puolustusministeriön EU-matka maksoi keskimäärin 1580 euroa. Puolustusministeriö pitää viime vuoden kuluja kuitenkin poikkeuksellisen suurina.

-Normaalisti Brysselin virkamatkat ovat aamulla sinne ja illalla pois tai yksi yö perillä, mutta nyt valmisteltiin EU:n kriisinhallintakykyä ja siihen liittyen meillä oli virkamiehiä koko viikon kestävissä kokouksissa, joissa näitä asioita valmisteltiin, kertoo viestintäjohtaja Jyrki Iivonen.

Myös valtion rahankäytöstä huolehtivan valtiovarainministeriön kulut olivat korkeat - valtiovarainministeriön virkamiehet kuluttivat lähes 1200 euroa matkaa kohti.

Vähiten valtion rahaa matkaa kohti käyttivät maa- ja metsätalousministeriö, oikeusministeriö ja sisäministeriö. Ne käyttivät valtion varoja enintään kolmesataa euroa EU-matkaa kohti.

Maa- ja metsätalousministeriössä alhaisten matkakulujen uskotaan johtuvan tarkasta taloudenpidosta.

-Se johtuu varmasti matkojen runsaasta määrästä; matkoja on paljon. Matkustelu ei ole meidän virkamiehille millään tavalla hauskaa vaan jokainen matka tarveharkitaan todella tarkasti, huomauttaa ylitarkastaja Tuija Karanko.

Kuluja säästetään myös lähettämällä Brysseliin yleensä vain yksi virkamies. Monessa muussa ministeriössä kulut nousevat, koska delegaatiot ovat suurempia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.08.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.