Mainos

Ministeriö: Vuotos jätettävä rauhaan

Ympäristöministeriö jätti tänään Vaasan hallinto-oikeudelle toimenpidekieltohakemuksen Vuotoksen alueen raivauksista. Ministeriö jätti hakemuksen, jotta allasalueella mahdollisesti aloitetut raivaukset keskeytettäisiin tai Pohjois-Suomen vesioikeuden päätös Vuotoksen tekoaltaan töiden aloittamisesta kumottaisiin.

Ilmakuva Vuotoksen alueesta

Ministeriön mukaan Pohjois-Suomen vesioikeus ylitti toimivaltansa myöntäessään työluvan metsäalueen raivauksiin Vuotoksen tekoaltaan rakentamista varten. Raivaustöiden aloittamiselle ei ministeriön mielestä myöskään ole vesilain mukaisia perusteita tai edellytyksiä. Töiden aloittaminen allasalueella voi ympäristöministeriön arvion mukaan aiheuttaa palautumattomia vahinkoja alueen luonnolle.

Lisäksi töiden aloittaminen loukkaisi vireillä olevassa muutoksenhaussa valittajien oikeusturvaa, sillä Vaasan hallinto-oikeus ei ole vielä käsitellyt Pohjois-Suomen vesioikeuden päätöksestä tehtyjä valituksia. Pohjois-Suomen vesioikeus päätti 29. helmikuuta myöntää luvan Kemijoki Oy:lle Vuotoksen tekojärven ja voimalaitoksen rakentamiseen sekä vesistöjen säännöstelyyn. Ympäristöministeriö aikoo myös hakea muutosta vesioikeuden päätökseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.