Mainos

Ministeriö tutkii VR:n pakkasongelmat

Liikenne- ja viestintäministeriö aikoo selvittää, mistä VR:n pakkasongelmat johtuvat. Junamatkustajat kummastelevat junien myöhästelyjä, vaikka sää on hyvä pakkasesta huolimatta.

Liikenne- ja viestintäministeriön rakennusneuvos Juhani Tervala kertoo, että ministeriö haluaa tutkia miksi viime päivien pakkanen on aiheuttanut junaliikenteeseen niin paljon peruutuksia ja myöhästymisiä.

- Säähän ei ole ollut niin kauhean poikkeuksellinen, esimerkiksi lunta ei ole satanut yhtään, Tervala sanoo ja muistuttaa, että 20 asteen pakkanen ei ole Suomen talvessa erikoinen ilmiö.

Tervalan mukaan ihmisiltä on tullut useita kyselyjä koskien junien myöhästelyjä.

VR:n viestintäjohtaja Martti Mäkinen puolestaan kertoo, että pakkasvaikeudet koskevat pääasiassa vanhaa, 20-30 vuotta sitten hankittua kalustoa. Vanhan kaluston saneerauksen myötä pakkasongelmatkin vähenevät.

-Vanhempaa kalustoa on kaiken kaikkiaan sata yksikköä. Niistä jo viisikymmentä on saneerattu ja loppua viittäkymmentä varten on saneeraussuunnitelma, jota toteutetaan kaiken aikaa. Siten kymmenkunta yksikköä voidaan vuodessa saneerata ajanmukaiseksi. Muutaman vuoden sisällä koko lähiliikennekalusto on saneerattu, selventää Mäkinen.

VR:llä on 130 lähiliikenneyksikköä, joista 30 on uusia kaupunkijunia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.