Mainos

Ministeriö torppasi Sukarin Ideaparkin

Suunnitelmat jättiluokan Ideapark-kauppakeskuksen rakentamisesta Vihdin Huhmariin kokivat tänään mahdollisesti ratkaisevan takaiskun.

Ympäristöministeriö ilmoitti, ettei se anna Vihdille lupaa lunastaa Ideaparkille kaavailtua 21 hehtaarin suuruista aluetta Vihdin Huhmarissa. Vihdin kunta perusteli alueen lunastamista suunnitelmalla sijoittaa alueelle vähittäiskaupan suuryksikkö eli Ideapark.

Ympäristöministeriö katsoi, että alueen kaavoitus on vielä niin kesken, ettei sen tuleva käyttö ole selkiintynyt. Vihti ei myöskään ministeriön mielestä ole pystynyt osoittamaan, että Ideaparkin kokoisen kauppakeskuksen sijoittaminen Huhmariin olisi tarpeen kunnan kaupallisten palvelujen järjestämiseksi.

"Päätös oli yllätys ja pettymys"

Lainsäädäntöneuvos Jyrki Hurmeranta ympäristöministeriöstä kertoi, että Ideapark-hankeen toteutuminen vaatii, että se sisällytetään tulevaan Uudenmaan maakuntakaavaan.

- Hanke pitää olla ensiksi maakuntakaavaan merkittynä ennen kuin kunta voi omilla kaavoilla asian ratkaista, kertoi Hurmeranta.

Ehdotuksen uudeksi Uudenmaan maakuntakaavaksi on määrä valmistua vuoden 2012 loppuun mennessä.

Huhmarin alueella asustelee myös liito-oravia, ja kaavojen valmistelun yhteydessä pitää tutkia, mitä alueelle voidaan ylipäätänsä rakentaa tämän takia.

Vihdin Ideapark on ollut todellinen kohuhanke muun muassa hankkeen taustalla häärineen yrittäjä Toivo Sukarin ansiosta.

Vihti saattaa valittaa ympäristöministeriön päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Vihdin kunnanjohtajan Kimmo Jarvan mukaan asiasta päättää kunnanhallitus, joka kokoontuu seuraavan kerran maanantaina.

- Päätös oli yllätys ja pettymys. Ensimmäinen reaktio oli se, että valitustie tässä saattaa olla edessä, Jarva sanoi torstaina illalla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.