Mainos

Ministeriö: Thaimaan turvallisuus huolettaa matkaajia

Hiihtolomatkojen suunnittelu on jo loppusuoralla. Useat hakevat matkaltaan kaikkien mukavuuksien lisäksi myös turvallisuutta. MTV Uutiset selvitti, mihin ei kannata matkustaa juuri nyt.

Thaimaa on totutusta poiketen matkaajien mielessä turvattomien maiden listalla. 

– Suomalaisille tapahtuu maailmalla paljon rikoksia, onnettomuuksia ynnä muita matkavahinkoja, jotka eivät tule edustustojen tietoon, kertoo Ulkoasianministeriön matkustusturvallisuudesta ja EU-konsuliyhteistyöstä vastaava Ritva Kettunen.

Ulkoasianministeriö ei suosittele matkustamista tällä hetkellä seuraavaan kymmeneen maahan: Somalia, Afganistan, Syyria, Jemen, Pakistan, Libya, Irak, Etelä-Sudan ja Mali. Matkustusturvallisuuteen liittyviä kyselyjä tulee Kettusen mukaan tällä hetkellä eniten selvästi Thaimaasta ja Egyptistä.

Matkailijat tekevät ulkoministeriölle halutessaan matkustusilmoituksen kriisitilanteiden varalta. Eniten ilmoituksia on tehty Kettusen mukaan tällä hetkellä Thaimaahan. Tilastojen mukaan vuonna 2013 matkustusilmoituksen teki reilut 30 000 matkailijaa.

– Kaikki Euroopan maat ovat suhteellisen turvallisia. Ei ole kuitenkaan olemassa yhtä huoletonta maata. Maan turvallisuustilanteen lisäksi on huomioitava matkustajan henkilökohtainen turvallisuus, selvittää Kettunen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.